Minu trennisõbrad Peep, Jaan ja Tarmo on tagasi

Ergo Kukk

Lõpuks saan ma jälle teha pikki mõnusaid trenne ning tundideks ära kaduda oma mõtete ja emotsioonidega. Seetõttu on tagasi ka minu pikkade trennide suurimad kaaslased Peep Pahv, Jaan Martinson ja Tarmo Paju podcast’ist „Mehed ei nuta“. 

Usun, et igaühel on oma trenni-playlist, mis aegade jooksul välja kujunenud. Mõni kohe vajab vähe rajumat pump-upmuusikat, et end trenniks käima tõmmata, teine saab hakkama aga looduses kostuva linnulauluga. Olles omajagu juba elus pikki trenne teinud, siis olen saanud proovida vist kõiki variante.

Kõik oleneb tõesti trennist. Olles jõusaalis, on minu muusikavalik just nii klišeelik nagu kõikides spordifilmides. Eminemi „Lose yourself“ ja kõik seda laadi lood on lihtsalt paratamatu osa trennist. Neis on mingit ürgset instinkti väljakutsuv x-faktor, mis lihtsalt päästab valla sisemise elaja, minu puhul siis sisemise kuke. Tekib võitmatuse tunne ning seda ma trennist ka ootan. Kes ei tahaks tunda end võitmatuna?

Ergo Kukk
Vaikselt “Mehed ei nuta” saatel aerutamas

Pikemate trennide puhul on lugu aga sootuks teine. Nooremana kuulasin ka nendes muusikat, aga üsna pea sain aru, et mu enda mõtted muutusid igavaks ning vaja oli mingit vaheldust. Siis leidsingi endale podcast’id. See oli üks väärt leid ning neid pakutakse igale maitsele ja meeleolule. Minu vaieldamatuks lemmikuks on kujunenud just „Mehed ei nuta“, kus kolm loomult täiesti erinevat spordiajakirjanikku on pandud kokku ühte väikesesse ruumi arutama kõike Eesti spordimaastikul toimuva kohta. Vahetult, ilma filtrita ning vabas debatis/vaidluses toovad nad välja oma arvamuse meie sportlaste tegemiste kohta. Piisava huumori, kuid samas ka kübekese tõega segatud saade on just ideaalne kaaslane nendes pikkades trennides, mil vaja mõtteid argitoimetustest eemale saada.

Eks igaüks leiab ise endale need õiged kaaslased, aga kui alles otsite kõige õigemat varianti, siis soovitan julgelt. Võtke kasvõi Kuku või Vikerraadio äpid lahti ning küll te midagi leiate. Küll aga tuleb südamele panna, et ohutus ikkagi ennekõike. Kui olete ikka tiheda liiklusega maanteel rattaga sõitmas, siis on targem kõrvaklapid maha jätta, aga kuskil kergliiklusteel joostes nautige täiega. Edu kevadistel treeningutel.

Seniks kirjutamiseni!

Varasemaid postitusi loe siit!

Tekst: Ergo Kukk

Fotod: erakogu

 

Lisa esimene kommentaar

Kommenteeri

Your email address will not be published.


*