Üks triatlon, kolm katsumust

IRONMAN Tallinn – hoia alt. Lubage esitleda RaudKuke tiimi värskeid liikmeid. 4. augusti on oma tihedates suveplaanides vabaks võtnud kõrgelt lendav stjuardess Piret Pärnik ning äsja Kaitseväest vabanenud, sõjaajal vanem-mõõdistaja ametinimetust kandev Silver Kiho.

Esmalt tänan kõiki, kes oma taotluse mulle esitasid ning soovisid sellest projektist osa võtta. Lõpuks oli teid tervelt kuraditosin ning pidin ikkagi päris korralikult pead murdma, keda võtta, keda jätta. Eelkõige otsisin noori hingesid, kes varem ka spordimaastikul pead tõstnud, kuid samas midagi nii pikka pole kunagi ette võtnud. Ei saa salata, läbi sai käidud kõikide Facebooki ja Instagrami kontod, sest üks selle projekti eesmärkidest on olla piisavalt nähtav noorte seas ning süstida neisse spordipisikut, mis kannustaks neid samalaadseid väljakutseid vastu võtma.

Piret

Nagu algselt teada sai antud, alustan mina ujumisega. Seejärel võtab Piret enda õlule kõige pikema ja raskema distantsi ning asub pedaalima. 180 km saab olema päris väljakutsuv. Vähe on neid, kellele Tartu-Tallinn marsruut just kergete killast oleks. Ratasepp ehk jah saab sellise distantsi pealt alles soojaks. Samas minul ei ole vähematki kahtlust, et Piret sellega hakkama ei peaks saama. Kogemuste pagas on tal erinevatelt rogainidelt ja maratonidelt olemas, nüüd tuleb lihtsalt usinasti kilomeetreid koguda. Nagu Piret ise ütles, et kui ta parasjagu pilvepiiril ei lenda, siis leiab teda erinevalt spordiradadelt. Suureks väljakutseks saab aga töö- ja trenni sobitamine, seega kel samasugused mured, siis nüüd on huvitav näha, missugused lahendused meie tiimiliige leiab.

Silver

Ankruna toob meie tiimi finišisse Silver, kes on tegelikult juba viimased 1,5 kuud päris korralikult trenni teinud, et end kaitseväe järgselt taas vormi viia. Suurõppused kevadel on küll toredad asjad, aga ega metsas istumine üldisele vormile just palju kaasa aita. Muidu on mehe näol tegemist aga endise jalkaspetsiga, seega Vabaduse platsil finišeerides ta vast hätta ei jää. 42 km saab olema paras pähkel, aga õnneks on distants jaotunud neljale ringile Tallinna kesklinnas. Küll me ülejäänud tiimiga garanteerime, et tal oleks katsumus võimalikult emotsiooniderohke. Järele jäänud kahe kuu üks eesmärke on tuua ka eestlaslikult tagasihoidliku pinna alt välja tõeline fänn, kes karjub oma tiimiliikmete ergutamisega kasvõi hääle ära, aga peaasi, et sportlased rajal end vaimselt motiveerituna tunneksid.

Õnneks oleme hetkel kõik parajalt motti täis ning küll kuidagi moodi finišisse jõuame. Järgneva kahe kuu vältel plaanime teha mitmeid ühistrenne ning valgustame teid, mil moel end selliseks pikaks katsumuseks valmis seame. Isegi eraldiseisvalt 3,8 km ujumist, 180 km ratast ja 42 km jooksu on meile kõigile parajaks väljakutseks. Eks annab see ka hea aimduse, mis mind järgmine aasta täispikal ees ootab.

Seniks aga kirjutamiseni!

Jälgige meid ka Instagramis

Piret: https://www.instagram.com/piretprnik/

Silver: https://www.instagram.com/silverkiho/

Ergo: https://www.instagram.com/raudkukk2018/

Tekst: Ergo Kukk

Fotod: erakogu