Harry Richard Jääger: isegi kui alguses ei tule midagi välja, ei tohi alla anda

Harry
TV10 Olümpia starti 1. etapp Võrus. Harry (Mesikäpa kõrval) saavutas seal teivashüppes teise koha.

Noor kergejõustiklane Harry Richard Jääger (14) on parasjagu emotsionaalne, töökas ja hea võistlusnärviga, et olla suurepärane sportlane. Noormehe eesmärk on jõuda olümpiale.

Kuidas ja millal sattusid kergejõustikutrenni?

Harry koos oma treeneriga
Harry koos oma treeneriga

Vanemad panid mu alguses jalgpallitrenni, aga mind see väga ei huvitanud. Peale seda pani ema mu kergejõustikusse, mis hakkas mulle koheselt meeldima. Kergejõustikuga tegelen alates 2015. aasta sügisest. Mind on algusest saati treeninud Mairo Tänav (Tänak), kes on Elite Sport/Erki Noole kergejõustikukoolis treener ja seal treenin ka mina.

Miks oled jäänud kergejõustiku juurde?

Ma olen jäänud kergejõustiku juurde, kuna kergejõustik on ettearvamatu. Kõik trennid ja võistlused on erinevad ning kunagi ei tea, kas läheb hästi või mitte. Saan endale seada uusi eesmärke, mille täitmised annavad mulle motivatsiooni edaspidiseks. Viimati seadsin eesmärgiks kõrguses ületada 1.80, see mul ka õnnestus.

Miks soovid tegeleda just mitmevõistlusega?

Mitmevõistlus on huvitav, kuna erinevate aladega tegelemisel ei teki tüdimust. Samuti saan ennast proovile panna, kuna erinevad alad nõuavad erinevaid oskusi.

Millised on kolm peamist omadust, mis heal mitmevõistlejal olema peavad?

Vastupidavus, kannatus ja halbade tulemustega leppimine.

Millist oma senist sportlikku saavutust hindad kõige rohkem?

Olin 2018. aastal erinevatel aladel kokku 12-kordne Eesti meister U14 vanusegrupis. Selle tulemusel valiti mind Eesti Kergejõustikuliidu poolt poiste U14 vanusegrupi aasta kergejõustiklaseks.

Mis on sinu eesmärk kergejõustikus?

Tahan jõuda olümpiale, koguda Eesti meistritiitleid juurde. Soovin, et Eesti saaks olla üks parimaid riike kergejõustikus.

Millised on sinu nipid enda motiveerimiseks?

Muusika kuulamine, sest muusika annab mulle julgust ja võtab pinget maha, sõprade ja lähedastega rääkimine ja peas heade tulemuste ettekujutamine

Kas sul on spordis eeskujusid?

Harry

Mutaz Essa Barshim, ta on nii noor ja saavutanud palju ja just see annab mulle motivatsiooni juurde, et igas alas endast 200% anda.

Milline on parim nõuanne, mille oled saanud ja mis alati spordis kasuks tuleb?

Pean parimaks nõuandeks seda kui Erki Nool ütles mulle: „Ära mõtle liiga palju.“, see aitab mul pinget maha võtta.

Miks võiksid noored just kergejõustikutrenni minna?

Seal on väga lõbus. Kergejõustikutrennis peale trenni tegemise mängitakse, käiakse laagrites ja trennist leiab palju sõpru. Isegi kui alguses ei tule midagi välja, pole midagi, ei tohi alla anda!

Tekst: Merilin Piirsalu

Fotod: erakogu