Tule tutvuma CrossFitiga! Sellest võib saada Sinu positiivne sõltuvus

CrossFit

Kui otsid endale uut lemmikala, milles oleks ühendatud jõud, vastupidavus, aeroobne trenn ja hea seltskond, siis tasub proovida CrossFiti. Hea võimalus selleks avaneb Must CrossFit Intro kursusel, millest rääkis meile lähemalt Must CrossFiti treener Edvin Verhogljad.

Kus ja millal toimub Must CrossFit Intro?

CrossFit Intro kursus toimub Must CrossFit treeningsaalis, mis asub Pirital mere ääres Regati Puiestee 1/3/5. Kursus saab avalöögi esmaspäeval, 12. augustil kell 19.30. Kokku toimub selle raames kuus trenni.

Kes võiks kursusele tulla?

CrossFit Intro kursus on suunatud pigem neile, kes CrossFitiga alles alustavad. Asja mõte on uutele treenijatele tutvustada ja põhjalikumalt läbi võtta kolm elementi ühe trenni jooksul. Samuti soovime selgitada meie ala terminoloogiat, kuna päevakava, mille treener tahvlile kirjutab, on inglise keeles.

Mida enne esimest trenni teadma peaks?

Enne esimest trenni peaks ennast kurssi viima, kuhu tulla ja enne saali sisenemist peaks lugema välisukselt saali reegleid. Kaasas võiksid olla mugavad spordirõivad ning kui on võimalus valida jooksujalatsi ja üldtreeningu jalatsi vahel, siis valida üldtreeningu jalats (koha peal saad aru, miks) . Treeningud on intensiivsed ja kestavad tund aega, seega oleks igati mõistlik vesi kaasa võtta. Kui see aga ununeb või otsa saab, saab vett saalis ka osta.

CrossFit

Mida kursusel tehakse?

CrossFit Intro kursusel keskendutakse põhielementidele, mida iga crossfitter teadma peaks. Kuna meie ala on kõige laiahaardelisem ja mitmekülgsem spordiala maailmas, siis kõikide huvitavate elementidega kursuse jooksul tutvuda ei jõua, kuid sellepärast ootavadki peale Intro kursust tavatreeningud, kus saab oma harjutuste kogumikku täiendatud.

Miks CrossFit on enda vormis hoidmiseks hea spordiala ?

Vormi parandamiseks on CrossFit ideaalne spordiala, kuna see on hästi mitmekülgne. Inimestel on väga erinevad eesmärgid – kes tahab hea välja näha, kes tahab olla tugev ning kes tahab olla vastupidav – seda kõike aitab meie treeningmetoodika saavutada. Tuleb vaid olla kannatlik ja järjepidev, vahepeal mõnele jäätisele „ei“ öelda ning tulemused on garanteeritud.

EdvinMiks sina CrossFitiga tegelema hakkasid ja mis on sind selle juures hoidnud?

Nägin YouTube’is videot, kus võistlesid omavahel meie ala eliitsportlased ning peale seda hakkas mõte lendama, et miks mina ei võiks samasugune olla. Video jättis sellise emotsiooni, et kohe peale selle lõppemist leidsin googeldades Tallinnas ühe box’i, registreerisin end algajate kursusele (tol ajal oligi Tallinnas üks box ja Tartus teine). See oli väga põnev ja pikk ootamine, kuna kursus algas alles kolm nädalat peale registreerimist.

Sellest on nüüd viis aastat möödas, aga endiselt leian ennast viis korda nädalas treeningsaalis rauda sikutamast ja ütlen ausalt, et lõppu sellele ei paista. Arvan, et CrossFit on minu positiivne sõltuvus ja eluviis, millest ma loobuda ei kavatse, sest see pakub mulle head elukvaliteeti ja parimat enesetunnet.

Tekst: Merilin Piirsalu

Fotod: Age Peterson / erakogu