Küüslauk – kasulik vili meie toidulaual

Küüslauk

Kõik teame, et vana hea küüslauk on külmal haigusterohkel ajal üks kindel asi köögis. Esiteks annab see toidule mõnusa terava maitse, kuid teiseks on sel suurepärased tervist tugevdavad omadused.

Eriti efektiivne on küüslauk bakterite ning haiguste vastu võitlemisel. On isegi leitud, et küüslauk suudab teatud tüüpi baktereid tappa tõhusamalt kui laialdaselt levinud antibiootikumid.

Küüslauk on toitaineterikas, kuid madala kalorsusega

Küüslauk on mitme vajaliku toitaine allikaks. Seal hulgas leidub selles: vitamiin C-d, vitamiin B-16, kiudained, seleeni. Samuti sisaldab küüslauk arvestatava koguse kaltsiumit, fosforit ja rauda.

Tarbi küüslauku, sest sellel on palju kasulikke mõjusid:

immuunsüsteemi tugevdaja;

vähendab külmetuste ja palaviku intensiivsust;

aitab alandada vererõhku;

aitab kehast väljutada mürke;

aitab alandada südame-veresoonkonna probleeme;

aitab tugevdada luude tervist.

Siiski – mõõdukus eelkõige

Küüslaugu lisamisel enda menüüsse tuleks siiski jääda mõõdukaks, arvestades, et küüslaugul on piisavalt teravust. Päris hoogu ei tasu minna ja arvata, et nüüd ainult tervis tuleb. Näiteks ole kindel, milline kogus võib rasedatel või imetavatel naistel kutsuda esile teatud reaktsioone. Samuti ei soovitata lastel liialt palju küüslauku tarbida. Lisaks, kui sul on seedeprobleemid või väga madal vererõhk, peaks hoidma koguseid väiksemana.

Allikas: IntensivePT

Foto: Pixabay