10 motiveerivat nippi hommikuseks trenniks

Hommikune trenn

Hommikusel trennil on mitmeid eeliseid, kuid paljud inimesed vaevlevad probleemi käes, kuidas enne niigi varajast tööaega selleks üles ärgata. Samas leidub mitmeid nippe, mis aitavad päeva õiges rütmis alustada.

Inimesed, kes treenivad hommikuti, teavad, et see annab hea energia ja produktiivsuse terveks päevaks. Hommikusel treeningul on mitmeid boonuseid, mis keha ja vaimu turgutavad. Liikumine paneb ainevahetuse tööle ning tänu sellele põletab keha päeva jooksul rohkem kaloreid. Lisaks sellele, kui juba hommikul saab trenni tehtud, on õhtu vaba muudeks tegevusteks.

Kui tahad hommikut trenniga alustada, siis tee nii:

Pane äratuskell voodist kaugemale

Ära jäta äratuskella või telefoni täpselt voodi kõrvale, vaid pane see kuskile kaugemale toa nurka, mis sunnib sind hommikul voodist püsti tõusma. Kui oled juba tõusnud, on tunduvalt lihtsam hakata tegutsema. Äratuse helinaks võib panna laulu, mis motiveerib ka trennis olles, nii on lihtsam kohe õiget rütmi leida.

Planeeri sõbraga ühine trenn

Üks parimaid motivaatoreid on kaaslane, kellega treenimise kohustust jagada. Seadke koos plaane ning leppige kokku varajane aeg, et trennis kohtuda. Nii on suurem tõenäosus, et jõuate mõlemad kohale, sest keegi ei taha teisi alt vedada.

Leia omale trennist sõpru

Probleemiks ei tohiks olla ka trennisõbra puudumine. Sageli külastavad inimesed trenne üsna samal ajal, seega võib omale kaaslast otsida hoopis jõusaalist kohapealt. Uus sõber lisab samuti motivatsiooni, et jõuda hommikul temaga samal ajal trenni.

Sea omale eesmärgid

Väga kasulik nipp on igal pühapäeval seada omale järgmise nädala eesmärgid. Näiteks pane paika kindlad päevad, millal tahad trenni jõuda ning märgi need kalendrisse. Tee hommikusest trennist samasugune kohtumine, nagu on töö juures koosolek. Kui juhtub, et trenn jääb ikkagi tegemata, siis pane kirja, miks see juhtus. See annab võimaluse hiljem kõiki vabandusi analüüsida ning tuvastada probleemi allikas.

Pane valmis trennimuusika

Muusika on üks parimaid motivaatoreid, mistõttu kasutavad paljud inimesed trennis olles kõrvaklappe. Juba kodus olles võib panna muusika taustaks mängima, sest see aitab luua õiget meeleolu. Uuringud on näidanud, et trenni ajal lemmiklugude kuulamine aitab luua positiivset meeleolu ning võidelda väsimusega.

Hommikune trenn

Pane trenniasjad õhtul valmis

Selleks, et hommikuti trenni jõuda, tasub asjad valmis seada juba eelneval õhtul. Sel viisil on vaja ainult voodist tõusta ning ei pea aega raiskama trenniasjade otsimisele. Hommikuti napib niigi aega, mistõttu tuleks kõikvõimalikud toimetused enne ära teha.

Premeeri ennast pingutuste eest

Tulemusliku tegutsemise eest tasub ennast alati premeerida, mistõttu sea omale eesmärk ning selle täitmisel tee enda jaoks midagi head. Olgu selleks hea õhtusöök, maniküür või kinos filmi vaatamine. Samuti on hea mõte osta endale uued treeningriided, sest paljud saavad just nimelt sellest motivatsiooni.

Jaga oma saavutusi sõpradega

Tänapäeval on väga lihtne oma tegemisi jagada ka sõpradega, tehes seda näiteks mõne sotsiaalmeedia platvormi vahendusel. See annab võimaluse oma saavutusi näidata ning saada selle eest tunnustust, mis omakorda motiveerib veel suuremaid eesmärke seadma. Samuti võib panna oma treeningplaani üles teistele vaatamiseks, mis omakorda muudab trennist loobumise keerulisemaks.

Anna kehale harjumiseks aega

Anna endale andeks, kui varakult ärkamine kohe esimestel päevadel ei õnnestu. Tuleb arvestada, et keha ei ole sellega harjunud ning vajab aega. Alustada võib ka lihtsamate tegevustega nagu kiire jalutuskäik või jooksuring. Peale nädalat või kahte muutub hommikune ärkamine tunduvalt kergemaks, sest kui treenid regulaarselt, magad paremini ning kui magad paremini, on lihtsam üles ärgata.

Söö peale trenni korralik hommikusöök

Proovi enne trenni süüa midagi kergemat, mis annaks kiire energia. Näiteks sobib selleks banaan või peotäis pähkleid. Hiljem, peale trenni, söö oma päris hommikusöök ning tee selleks midagi head, millega ennast premeerida. Kuid tasub meeles pidada, et liigne suhkur ja kaloririkkad toidud võivad nullida hommikused pingutused, mistõttu tasuks toidukord hoida võimalikult tervislikuna.

Allikas: everydayhealth.com

Fotod: Pexels