Tänavune Viljandi Järvejooks toimub 1. mai asemel 1. augustil

Viljandi Järvejooks

Viljandi Järvejooksu korraldajad postitasid oma Facebooki lehel palve, mitte koguneda 1. mail Viljandisse. Avaldame postituse ning kutsume ka omalt poolt suhtuma eriolukorra reeglitesse endiselt suure tõsidusega.

Maikuu on lähenemas ning siit-sealt kostub jooksjate seast mõtteid, et kui ikka koguneks 1. mail kell 12 Viljandi staadioni juurde parklasse ning jookseks ühiselt ümber Viljandi järve. Korraldajate suur palve on, et ärge seda tehke.

Loomulikult võite te 1. mail joosta ümber Viljandi järve. Te võite joosta kustahes teises Eestimaa või maailma otsas, aga püüdke seda teha eriolukorra reegleid arvestades. Hoidke teiste jooksjatega vähemalt kahemeetrist vahet ja hoiduge suurtest gruppidest. Ei ole mõistlik koguneda enne jooksu alustamist suurde gruppi.

Sammulis asuv hobusekoppel jääb 1. mail suletuks. Tegemist on eramaaga ning sinna tungimine oleks ebaseaduslik ja parajalt ohtlik.

1. maiks ootame ka sooviavaldusi neilt jooksjatelt, kes teavad, et nad ei saa osaleda 1. augustil ümber Viljandi järve jooksul ning sooviksid oma stardiraha ülekandmist uude aastasse. Esialgu on neid inimesi olnud kümmekond ja see teeb suurt rõõmu, sest näeme ja tajume korraldajatena, et ümber Viljandi järve jooksule ollakse valmis startima ka suve keskel.

Mõni oluline infokild ümberregistreerunutele või sellele mõtlejatele

1. Teie üleviidud stardikoht säilib vastavalt 2019. aasta tulemusele. Ehk siis pole vaja karta, et ta vajuksite seetõttu jooksjaterivi lõppu.

2. Kõik ennast ümberregistreerinud jooksjad eemaldatakse tänavuste osalejate seast mai esimesel nädalal. Kui aga suvel tekib mõte, et 1. augustil võiks siiski Viljandis startida, tuleb end selle aasta jooksule uuesti kirja panna. Juba 2021. aastasse viidud registreeringut tagasi tuua ei saa.

Jooksma tasub aga minna juba täna. Näiteks Viljandi terviserajal on jooksjaid ja kõndijaid viimasel kuul olnud tavapärasest märksa enam. Pikka ja kuiva kevade järel on äärmiselt kahju, et 1. mail suurjooksu starti anda ei saa, kuid kannatame pisut ja jookseme 1. augustil.

Allikas: Viljandi Järvejooks