Tartu Rulluisumaraton toimub tavapärasel kujul

Tartu_Rulluisumaraton_2019
Hetk 2019. aasta Tartu Rulluisumaratonilt Foto: Kiur Kaasik

Igal aastal suve lõpus toimuv Tartu Rulluisumaraton toob erinevatele distantsidele kokku tuhatkond uisusõpra. Lähtudes valitsuse poolt augustikuistele üritustele kehtestatud osalejate arvu ülempiirist, plaanivad korraldajad viia seekordse uisumaratoni läbi tavapärasel kujul.

14. Tartu Rulluisumaratoni toimumisaeg on pühapäev, 23. august. Maratonipäev, mis koondab kolm põhidistantsi ning lasteüritused, on viimastel aastatel toonud kokku osalejaid vahemikus 1000 kuni 1500. „Täna näeme, et ürituse ajakava ning starte hajutades on võimalik järgida Vabariigi Valitsuse poolt juuli- ja augustikuu sündmustele kehtestatud nõudeid ning viia uisupidu turvaliselt läbi nii osalejate, korraldajate kui ka vabatahtlike tiimi jaoks,“ ütleb Tartu Rulluisumaratoni võistluste direktor Indrek Kelk.

Lisaks 1000 osaleja piirmäära järgimisele kavandatakse ürituse korralduses ka muid muudatusi. „Tegelemegi hetkel sellega, et korralduse erinevates valdkondades viia sisse muudatused, mis aitaksid nakkusohu võimalikult madalale viia. Siia alla lähevad näiteks desinfitseerimisvahendite olemasolu, joogipunktides turvalisuse tagamine, esmased kaitsevahendid suure hulga osalejatega kokku puutuvatele vabatahtlikele,“ selgitab Kelk. „Kindlasti lisandub siia nimekirja ka üldise 2+2 ja muude igapäevareeglite jooksev meelde tuletamine meie kommunikatsioonis, et rõhutada iga üritusega seotud inimese enda panust tervena püsimisel,“ lisab ta.

Tartu Rulluisumaratonil on kavas 42, 21 ja 10 km distantsid. Lisaks toimuvad sõidud lastele ja rulluisukool. Maratonipäeva esialgne programm on leitav SIIT, rajaskeemid SIIT.

23. augustile planeeritud rulluisumaraton on ühtlasi käimasoleva Tartu Maratoni Kuubiku sarja kolmas osavõistlus. Seekordse hooaja avasid kevadised kaugosalusega üritused: 38. Tartu Maastikumaratoni virtuaaljooks ning 39. Tartu Rattaralli virtuaalsõit.

Ürituse programm ja korraldus viiakse jooksvalt vastavusse augustis kehtivate erinõuetega. Täiendavat teavet annavad korraldajad oma kanalites esimesel võimalusel.

Allikas: Klubi Tartu Maraton MTÜ