“Neptunas Eesti Ööjooks – Tallinn” toob laupäeval Ülemiste City radadele kuni poolteist tuhat osalejat

finiš
2020. aasta finiš Ülemistel. Autor: Martin Piir

2020. aastal Ülemiste Citys esmakordselt korraldatud “Neptunas Eesti Ööjooks – Tallinn” stardib 14. augusti hilisõhtul kell 22.00, teistkordselt Ülemiste keskuse eest. 5 ja 10 km distantsil stardib kuni 1500 osalejat Eestist ja välismaalt. 

Eesti Ööjooks on 2011. aastal esmakordselt Rakveres korraldatud liikumisfestival, mis toob iga-aastaselt ööjooksu radadele tuhandeid liikumise ja eneseületuse sõpru. Meeleolukas ja eriefekte ning rohkesti ergutajaid kaasav sündmuse formaat on nüüdseks toimumas nii Rakveres, Tallinnas kui Narvas.

Tallinna Ööjooksu osalejad lubatakse starti vastavalt kehtivatele reeglitele. Võistluskeskusesse saabujaid kontrollitakse COVID-19 vaktsiinipassi olemasolu, läbipõdemise tõendi või negatiivse testi osas. Tõendeid mitteomavatel võistlejatel on võimalik sündmuse päeval kell 18.00-21.00 ennast kohapeal testida. Kuni 17-aastastel tõendamiskohustus puudub, kuid korraldajad panevad kõigile südamele, et kohale tulles oldaks veendunud oma heas tervislikus seisundis.

14. augusti õhtul värvivad ööjooksjad Ülemiste City tänavad oranžiks, sest just selline on 2021. aasta üks võistluse värvidest ja Ööjooksu formaadi osa on osalemine sündmuse ametlikus särgis. Oodatud on ka käimise huvilised ja kepikõndijad.

5 km ringil, mida 10 km osalejad läbivad kahel korral, pakub korraldaja võistlejatele ergutust elamuspunktide näol. Enam kui kahekümnes paigas ergutavad võistlejaid artistid üle Eesti ja välismaalt:  Kullo Huvikool, JJ-Street Company, MyFitness, Alima, Sportland, MyHits, Eesti Kiiking, Eesti Tuletantsijate Liit, trummarid Vallo Vildak ja Teno Kongi duo, Andrus Siimoni meeskoor ja Amici päikselised tantsutüdrukud. Tehnilise poolega toetavad DJ Andres Piibeleht, SoundVoice, Funtime, Pyrocom, Maivel, LedZep jpt. Kirsiks tordil džembede kuningas Siim Koppel, akrobaadid Omatsirkusest ja Greentrials trikiratturid Lätist, Janis Lacise eestvedamisel.

Sündmuse avavad Ülemiste keskuse juht hr. Guido Pärnits ja Tallinna linnapea hr. Mihhail Kõlvart.  Autasustamisel tunnustab Elke Grupp eriauhinnaga ka 30. finišisse saabujat – Toyota Highlander nädalase kasutusõigusega.

Sündmuse ametlik veebileht ja täpsem võistluse juhend: ööjooks.ee

skeem
Võistlusraja skeem

Allikas: Rakvere Maraton MTÜ