Kas lapsele tasub osta nuti- või spordikella?

On üldteada tõde, et laps, kes vaatab oma vanemate vidinaid ja nutiseadmeid, tahab neid endale ka. Kui teil on midagi lahedat, võib garanteerida, et ei lähe kaua aega, kui lapsed võtavad teie oma endale või nõuavad omale isiklikku.

Nutikellad ja spordikellad on uusimad tehnoloogiatooted, mis püüavad nooremaid kasutajaid. Lastele mõeldud spordikellasid on kritiseeritud selle eest, et nii hakkavad lapsed juba noores eas enda kaloreid lugema. Siiski on entusiasm vidinate vastu selgelt olemas, sest tehnikabrändid jätkavad laste ühendamist nutikelladega. Paljud neist võtavad arvesse üldist kriitikat ja rakendavad meetmeid, et leevendada ärevust selles osas, et kellad võivad teha rohkem kahju kui kasu. Parimad nutikellad lastele on hoolikalt kavandatud silmas pidades nii last kui ka tema vanemaid.

Arvestades spordikellade põhimõtet hoida inimest heas vormis ning utsitada kogu aeg liikuma ja päevaseid samme ja kalorite arvu täitma, siis soovitame lapsele valida pigem nutikell, millega ta saab samuti enda aktiivsust jälgida, kuid millel on ka muid eeliseid, mis tulevad kasuks nii lapsele kui ka vanemale.

Laste nutikellade populaarsus aina kasvab. Seda peetakse nutitelefoni alternatiiviks, küberturvavööks ja parimaks esimeseks nutiseadmeks. Laste turvaliste nutikellade kasvu võib seostada vanemate kasvava huviga ekraaniaega piirata ja anda oma lastele rohkem vabadust õues ringi liikuda, hoides neid samal ajal turvaliselt.

Valida saab mitme kaubamärgi vahel – igaühel on erinev disain ja erinevad funktsioonid – oma lapsele sobiva laste nutikella leidmine on isiklik otsus. Siit saate täpsemalt lugeda, kuidas lapsele nutikella valida.

Nutikellaga saab kõnedele vastata

Siiani ei ole teil õnnestunud oma lapsega igal ajal ühendust saada. Ilma mobiiltelefonita on raske lapsi kätte saada, kui nad on kuuldekaugusest väljas. See on üks põhjus, miks väikeste laste vanemad kaaluvad oma järeltulijale nutitelefoni hankimist. Kahjuks kaasnevad nutitelefonidega väiksemate laste turvalisuse probleemid – näiteks ei tea, kes neile helistab, raske on piirata nende juurdepääsu sotsiaalmeediale või täiskasvanutele mõeldud materjalile.

Laste nutikell on aga hea alternatiiv, pakkudes võimalust lastega suhelda ilma tarbetute lisadeta, mis nutitelefoniga kaasnevad. Mõned kellad piirduvad häälkõnedega, teised aga ka SMS-sõnumite saatmise või isegi videokõnedega.

SOS-nupp pakub meelerahu

Olgem ausad: lapsed võivad sattuda igasugustesse raskustesse. Väike pahandus ei tekita tavaliselt muret, aga mis saab siis, kui teie poeg või tütar on tõelise ohuga silmitsi? Siinkohal tulebki appi SOS-nupp! Teie lapse nutikell helistab ühe nupuvajutusega koheselt teie loodud hädaabikontaktile.

Osad lastele mõeldud nutikellad võimaldavad teil seadistada ka mitu SOS-kontakti. GPS-jälgimisega mudelid aitavad teil lapse otsekohe üles leida, kui SOS-režiim on aktiveeritud, nii et pääsete tema juurde võimalikult kiiresti.

Vastupidavus

Veel üks universaalne tõde laste osas: mõnikord nad lõhuvad asju. Tugev seade, mis talub karmi käsitsemist, võib olla hea valik. Valige nutikell, mis on valmistatud vastupidavast materjalist, näiteks silikoonist ümbrisega, mis pole mitte ainult tugev, vaid mida on ka mugav kanda.

Korpus peaks suutma neelata inimeste ja kõvade pindade lööke ilma lagunemata. Samuti arvestage veekindlate seadmetega, eriti väikelaste puhul, kes võivad basseini või vanni hüpata kella ära võtmata! Vastupidavust pakub näiteks Garmin nutikell.

Aku kasutusaeg

Pikk aku kasutusaeg on kohustuslik omadus. Kell peab vastu pidama nii kaua kui võimalik, et saaksite oma lastega suhelda igal kellaajal. Lapsed ei mäleta alati, millal nad peavad seadet laadima või unustavad laadija kooli, sõbra juurde või mujale kaasa võtta. Seetõttu on väga oluline valida nutikell, mille aku kestab kaua.

Lastele uue nutikella ostmisel järgige enne esmakordset kasutamist kindlasti esmaseid laadimisjuhiseid, et vältida aku kahjustamist. Seejärel laadige kella igal õhtul, et see oleks järgmisel päeval kasutamiseks valmis.

Otsige kasutajasõbralikku kella

Nutikella kasutamine peaks olema lastele sama lihtne kui A-B-C. Lihtne käekell muudab teie lapsed teist vähem sõltuvaks, sest nad ei vaja kella kasutamisel pidevalt teie abi. Veenduge, et kellal oleks suur ekraan, mida laps saaks päeval ja öösel hõlpsalt lugeda.

Samuti on hädavajalikud lapsesõbralikud nupud – need aitavad kaasa kasutaja turvalisusele ja aitavad ohtu korral, kui nad peavad abi kutsuma. Hädaabinupud või SOS-nupud peaksid olema väga kergesti ligipääsetavad ja kasutatavad. Lisaks peaks käepael olema piisavalt lai ja väikelastele kandmiseks mugav. Venitatavad või reguleeritavad käepaelad võivad teie lapse kasvades kasuks tulla.

Valige spordikella funktsioonidega nutikell

Oma lastele aktiivse eluviisi tutvustamine juba noores eas on pikaajalise kasuga. Ja nutikell on ideaalne väike abimees treeningu jälgimisel ja sportima julgustamisel. Parimad mudelid on varustatud mitmesuguste terviserakendustega, näiteks sammulugeja, unejälgija või aktiivsusmonitor. Samsung nutikell on aktiivsuse tagamiseks hea valik.

GPS jälgimine

Sisseehitatud GPS-jälgimisega nutikellad sobivad ideaalselt lastele, kes viibivad tihti kodust eemal. GPS-jälgija võimaldab vanematel jälgida oma lapse reaalajas liikumist, olgu nad siis koolis, trennis või mänguväljakul. Samuti saate ajastada regulaarseid sisseregistreerimisi, mis teavitavad teid lapse asukohast kindlate ajavahemike järel.

Lapse eelistus

Lastele nutikella ostmine on tavaliselt vanemate idee. Siiski on oluline, et teie laps saaks seadme, millega ta ise rahul on ning hea meelega kannab. Kui teie tütar või poeg on vanem, kaasake ta ostuprotsessi ja küsige, milliseid funktsioone ta sooviks. Kui valite enda maitse järgi kella ja lapsele see ei meeldi, võivad nad selle kandmise „unustada”. See omakorda kaotab eesmärgi, et teil oleks alati võimalus oma silmateraga ühendust võtta!

Õnneks nõustub enamik lapsi nutikella kandmisega, kui nad selle valimisel ja ostmisel osalevad. Sellest saab seade, mida nad tegelikult tahavad kanda ja sõpradele näidata, mitte vahend, mille vanemad on neile peale surunud. Paljud lastele mõeldud nutikellad on varustatud erinevate värvide ja mustritega. Sageli meeldivad lastele just erksavärvilised kellad.

Laste nutikellad on saamas pigem normiks kui erandiks vanematele, kes hoolivad oma järeltulijate turvalisusest. Kui ostate lapsele nutikella, mida ta armastab kanda, aitab see teda alati kodust lahkudes turvaliselt hoida.

Sisuturundus