2021. aasta suviste spordisündmuste kirevamad hetked

Kuigi suvi on veel kestmas ning välihooaeg ei ole veel päris lõppu saanud, on nii mõnedki suuremad suvised spordisündmused saanud oma lõpu. Oodatakse ju pärast pikka ja kõledat talve suurt spordisuve kannatamatult. Seegi suvi oli paljudele spordifanaatikutele üle kogu maailma oodatud, sest tiitlivõistlusi jagus meie kuuma ja meeldejäävasse suvesse küllaga ning rõõmu ja hõiskeid sai lasta kõlada ka omaenda sportlaste imeliste tulemuste üle.

Spordialasid, mis kütavad kirgi on ju palju ning neid jagub nii suve- kui ka talveperioodi. Ka eestlastel on mida oodata, kui tegemist on suviste spordialadega. Selle hooaja märksõnadeks on muidugi olümpiamängud ja jalgpalli EM.

Kuigi me ei taganud pääsu jalgpalli Euroopa meistrivõistlustele, siis olümpiamängudel olime esindatud üsnagi südika koondisega.

Võtame siis kokku selle suve suuremad ja meeldejäävamad sündmused spordis ning kaeme ka seda, mis ootab meid loodetavasti lumiselt valgel sporditalvel.

Emotsioone täis jalgpallipidu

Euroopa jalgpalli parim meeskond selgitati välja tegelikust toimumisajast aasta hiljem, kuna 2020. aastal lükati EM-i finaal aasta võrra edasi. Põhjuseks muidugi koroonapandeemia ning sellega seotud piirangud. Kõikide suureks rõõmuks toimusid 2020 Euroopa meistrivõistlused jalgpallis tänavusel 2021. aastal.

Favoriitideks olid jalgpallihiiud nagu Prantsusmaa, Itaalia, Inglismaa ning loomulikult tiitlit kaitsma asunud Portugal. Kihlveokontorites üle maailma ennustati kõige suurema tõenäosusega võitjaks Inglismaa noort ja talendikat meeskonda. Ka Eestis on selline spordiennustus võimalik näiteks Supercasino spordiennustuse platvormil.

Kuigi Inglismaa finaali jõudis ning seda koos teise favoriidi Itaaliaga, siis pärast 1:1 viiki normaalajal pidid nad penaltiseerias vastu võtma kibeda kaotuse. Ehk on siit nii mõndagi õppida uueks finaaliks, kuid Itaalia lahkus Euroopa parimate selgitamiselt oma teise EM-i tiitliga.

Ent turniir jäi meelde ka selle poolest, et Taani ja Soome omavahelises kohtumises kukkus teadvusetult väljakule Taani superstaar Christian Eriksen. Õnneks reageeris staadioni meditsiinimeeskond kiiresti ning õnnestunud elustamise järel viidi Eriksen haiglasse taastuma. Kohutav sündmus varjutas kogu turniiri ning võib öelda, et Eriksenile elas sel hetkel kaasa kogu maailm. Nüüdseks taastunud jalgpallivõlur Erikseni kodumaa Taani näitas kogu turniiri jooksul südikat mängu. Mänguga Venemaa vastu kindlustati tulemusega 4:1 edasipääs 16 parema hulka. Kuid Taani alistas ilusa jalgpalliga nii Walesi kui ka Tšehhi ning alles poolfinaalis kaotati Inglismaale lisaajal 1:2. Nii näidati üles viikinglikku visadust ja toetust oma paranevale meeskonnakaaslasele.
Jalgpalli on alati lust vaadata ning kuu aega tiitlivõistluste jälgimist lendas linnulennul.

Järgmine jalgpalli suurvõistlus toimub juba 2022. aastal, kui Qataris selgitatakse välja uus jalgpalli maailmameister.

Olümpiamängud ja kodumaised kangelased

Olümpiamängud, mis toimusid sel aastal Tokyos, pidanuksid samuti aset leidma eelmisel, 2020. aastal. Siingi põhjused samad – koroonaviirusest tingitud olukord maailmas. Nagu ikka ootasid eestlased väikest imet nii meie sõudekoondiselt kui ka vehklejatelt, ent miks mitte ka maadleja Epp Mäe ja tõkkejooksja Rasmus Mägi poolt.

Pöidlad olid pihus kõigil eestlastel, kui 27. juulil võitis Katrin Lehis naiste epeevehklemise finaalturniiril pronksmedali. Südikat esitlust näidanud Lehis on pärit vehklejate poolest tuntud Haapsalust ning on varasemalt tulnud ka juuniorite maailmameistriks. Võit Venemaa sportlase üle tõi Eestile esimese medali olümpialt, kuid see ei jäänud viimaseks.

Meie vehklejad ei näidanud mitte ainult individuaalset taset, vaid tõestasid end ka naiskonnana, kui võitsid kuldse medali naiskondlikus epeevehklemises. Suur tulemus vehklemisele ja kogu Eestile!

Kindlasti tasuks olümpiamängudel osalenud sportlastest välja tuua Rasmus Mägi esitlust, kes saavutas 400 meetri tõkkejooksus finaalis Eesti rekordit tähistava tulemusega 7. koha.

Nii mõnigi teine sportlane tegi häid saavutusi ja maailma TOP 20 hulka kuulub hulganisti eestlasi.

Mida toob talvehooaeg?

Üsna pea algavad talispordialade esimesed võistlused. Novembris saame hakata kaasa elama murdmaasuusatamisele ning põnevale laskesuusatamise maailmakarika esimestele etappidele. Samuti tuleb silm peal hoida Kelly Sildarul ning tema noorema venna Henry tegemistel.

Uus aasta algab 2022 Pekingi taliolümpiaga, mis toob kindlasti põnevaid ja meeldejäävaid spordihetki.

Sisuturundus