Irina Biziaeva: armastage seda, mida teete!

Fotol: Irina Biziaeva Refonda Peetri heategevusjooksul Foto: Maero Pukk

Refonda Peetri viiekilomeetrisel heategevusjooksul esikoha pälvinud Irina Biziaeva kutsub kõiki jooksusõpru üles armastama seda, mida tehakse.

Biziaeva tegi Peetris esimese stardi Eestis ning võidutses endalegi ootamatult kohe ajaga 18.18. Vahe teise ja kolmanda koha pälvinud Bret Schäri (19.01) ja Karina Jaunmuktanega (19.06) oli märkimisväärne.  „Mul oli tõeline tahtmine joosta ja ma ei mõelnud kordagi vihmasele ilmale või muudele takistustele,“ tõdes Biziaeva, kelle sõnul on tore, et koroonaviiruse pandeemia ajal on üldse võimalik võistelda.

Kevadel vigastuse küüsis olnud Biziaeva sai uuesti harjumuspäraselt treenima hakata juulis. Peetri jooksu viie kilomeetri pikkune heategevusjooks oli hooaja alustamiseks ideaalne distants. Tänavu tahab ta veel startida 5, 19 ja 21 km pikkustel võistlustel. „Peetri jooksu meeleolupunktid olid vägevad, eriti joogipunkt, kuid ma igatsen veidi energilisemat muusikat,“ tõdes Biziaeva, soovides järgmisel aastal uuesti suurimast jooksupeost osa võtta. „Inimesed vajavad seda võistlust!“

Sel aastal koguti Peetri Jooksu heategevusjooksuga sügavalt enneaegsena sündinud kuueaastase Klerkoni aitamiseks 750 eurot.

Järgmisel aastal toimub Peetri Jooks 30. juulil.