Tartu Linnamaratoni juubeliaasta programm toimub täies mahus

Adam_Illingworth
Foto: Adam Illingworth

Tartu kesklinn on oktoobri esimesel nädalavahetusel Linnamaratoni päralt. Reede õhtul, 1. oktoobril, stardib Friday Night Run ning laupäeval toimuvad Linnamaratoni põhidistantsid ja lastejooksud.

 Linnamaratoni põhipäeval, 2. oktoobril, on kavas 42, 21 ja 10 km distantsid. Sel aastal selgitatakse Tartus välja nii Eesti meister kui ka veteranide meister poolmaratonis.

Õhtu enne linnamaratoni stardib viiendat korda Tartu Raekoja platsilt 4 km pikkune Friday Night Run. Jooksjaid soojendab NOËP DJ kavaga.

Nakkusohutuse tõendamine ja kiirtestimine

Friday Night Runil ja Tartu Linnamaratonil kontrollitakse kõikide osalejate nakkusohutust alates 18. eluaastast. Tõendamiseks on kolm võimalust: ürituse päeval kehtivad vaktsineerimiskuuri läbimise, Covidi läbipõdemise või negatiivse testitulemuse tõendid. Tõendi alusel antakse käepael, mis tagab sissepääsu võistlusalasse (võistluskeskus ja stardinumbrite väljastus, start ja osalejate teenindusala Küüni tn pargis). Käepael tuleb alles hoida ürituse lõpuni.

Nakkusohutuse tõendi esitamise nõue kehtib ka saatjatele ja pealtvaatajatele, kes soovivad võistlusalasse siseneda.

Samuti on võimalik teha 1. ja 2. oktoobril kiirtest. Testimine maksab 8 eurot ja tasuda saab nii sularahas kui ka pangakaardiga. Täpsem informatsioon on leitav siit.

Korduvkasutatavad nõud

Tartu Linnamaratoni projektijuht Oliver Kivimäe sõnul jätkatakse jooksuüritusel keskkonnasäästlikult ja pakutakse koostöös Eesti Pandipakendiga toitlustusalas sööki ja jooki pandinõudest, kuid nõude eest sel korral osalejatelt pandiraha ei küsita. „Proovime Linnamaratonil eksperimendi korras, kuidas õnnestub pandinõude kasutamine ilma tagatisraha küsimata. Usun ja loodan, et inimesed on hoolivad, tagastavad pärast söömist nõud ja saame selliselt ka tulevikus jätkata,“ selgitab Kivimäe.

Ta lisab, et soov on edaspidi Linnamaratoni teeninduspunktides jooki korduvkasutatavatest topsidest pakkuda.  „Seetõttu pakume tänavu Laululava teeninduspunktis jooki Pandipakendi topsidest ja loodame, et saame selle põhjal ka edasiseks plaane teha,“ tõdeb ta.

Uus maratoni kombo

Lisaks põhipäeval toimuvatele jooksudele, on võimalik jooksuvõistlusest osa võtta ka virtuaalselt 24. septembrist 10. oktoobrini. Maratoni, poolmaratoni ja 10 km kõrval on sel aastal ka uuendusena maratoni kombo, mis tähendab, et 42 km saab läbida mitmes osas, minimaalselt 4,2 km korraga.

Ka lapsed saavad jooksu läbida kaugosalusega, minimaalne distantsi pikkus on 400 m. Osalustasu on 3 eurot ning virtuaaljooks kestab 10. oktoobrini. Friday Night Run virtuaalselt ei toimu!

Rohkem informatsiooni Linnamaratoni kohta leiab siit, Friday Night Runi kohta siit.

Allikas: MTÜ Klubi Tartu Maraton