Mirkko Moisar hindab puhast toitu

Moisar

Võitlussportlane Mirkko Moisar on kindel, et toidust peab saama head energiat. Ja seda saab mõistagi ainult tervislikust toidust.

Toitumine on sportimise juures kõige olulisem, hea toit annab ka head energiat. Mirkko proovib süüa võimalikult palju toitu, mida loodus meile annab – juurvilju ja puuvilju. Samuti on olulisel kohal liha, sest muidu ei jõuaks sporti teha.

Mirkko, millal alustasid tõsisemat sportlaskarjääri ja kas sellega seoses tegid olulisi muudatusi ka oma menüüs?

Tõsisemalt sai sportlaskarjääriga alustatud 2010. aastal. Mida aastad edasi, seda rohkem muutsin oma menüüd tervislikumaks. Jätsin menüüst välja nisujahutooted ja magusa suhkru.

Poksija peab tegelema enne võistlust ka kaaluvõtmisega. Kas ja millistest toitudest sa siis loobuma pead? Mis on kaaluvõtmise juures kõige raskem?

Kaalumisperioodil ei tohi süüa kalorirohkeid toite. Kala, salat ja juurviljad on kehale kergesti seeditavad ja kasulikud. Kõige raskem on vedeliku kaotamine kehast.

Kas on mingid toidud, mille sa oma menüüst alati välistad ja miks?

Kartul ja sealiha, sest see seedib kaua ega anna energiat.

Mis on sinu lemmiktoit, millest sa loobuda ei tahaks?

Lemmik on veiseliha – verisest loomalihast saab organism kõige rohkem energiat.

Moisar

Milline on kõige tervislikum maiustus/snäkk, mida endale alati lubada tohiks?

Puuviljad on kõige magusamad ja kasulikumad, looduslik suhkur ei mõju inimesele laastavalt.

Palju propagreeritakse ohtrat veejoomist, kas vesi kuulub sinu igapäevasele joogilauale ja kui palju päevas vett tarbid?

Vesi on sportlastele kõige tähtsam, meie keha koosneb 70% veest. Ise tarbin vett nii palju, kui keha seda küsib.

Kui sageli väljas söömas käid ja millest siis toitude tellimisel lähtud?

Väljas söön 2−3 korda nädalas ja menüü jääb sarnaseks kodusega: supp, salat ja lihatooted. Supp on kindlasti vajalik meie mao tegevuse jaoks.

Kas sul on välja kujunenud ka mõni lemmik söögikoht, mille toidud kõige rohkem maitsevad?

Lemmik kohad on meie sporditoetajate söögikohad Armudu, Toits, Pull ja Tondi Resto.

Oled käinud ka treenimas ja puhkamas Tais. Kas ja mida Tai köögi puhul kõige rohkem hindad?

Mulle väga meeldib vürtsikas toit. Tai eripära on see, et toit on väga värske. Neil on ju lihtne kõiki värskeid saadusi põldudelt aasta ringi kööki tuua.

Millised on sinu soovitused, kuidas tervislikud valikud enda jaoks loomulikuks teha?

Endale tuleb selgeks teha, et rämpstoit ei anna energiat. Õlised toidud on organismile raskesti seeditavad. Selleks, et end hästi tunda, tuleb süüa puhtalt ja tervislikult.

SmuutiMirkko soovitab:

Lihtne tervislik smuuti

üks banaan

üks kiivi

pisut spinatit

kanepiseemneid

peotäis jääd

Blenderda kõik segamini ja ongi tervislik jook valmis.

VõileibVõileib avokaado ja lõhega

leib (nisujahuta, nt kanepileib)

küps avokaado

lõhe

keedumuna

Koori avokaado ja lõika tükkideks või purusta viljaliha kahvliga. Aseta avokaado röstleivale ning lisa lõheviilud ja muna.

Nii maitsev, et viib keele alla!

Tekst: Merilin Piirsalu

Fotod: Fotod Peeter Rästa http://ptrpics.com / Shutterstock.com

1 Comment on Mirkko Moisar hindab puhast toitu

Comments are closed.