Nutividinad, mis lisavad kodusele treeningule motivatsiooni

Nutividinad

Kodune treening on hea viis ennast liigutada ja vabastada pidevast rutiinist ja stressist. Enda liikuma motiveerimiseks on suurepärane variant kasutada erinevaid nutivahendeid, mille abil on treeningud veelgi efektiivsemad. Samuti on võimalik erinevate nutividinate abil treeninguid jäädvustada, et saaksite hiljem oma tegemisi meenutada.

Erinevad rakendused pakuvad selleks võimalusi, samuti saab nende abil hoida ennast kursis sõprade edusammudega ja üksteist motiveerida. Lisaks on treeningvideosid, mis on leitavad erinevates rakendustes ja internetiavarustes. Nutividinate abil on võimalik neid videoid vaadata ja ise kodus vastavaid harjutusi järele teha.

Nutitelefon

Üks lihtsamaid viise oma treeningute kaardistamiseks on kasutada nutitelefoni, kuhu saate alla laadida treeninguks vajaminevad rakendused. Lisaks on nutitelefoni ekraanilt võimalik vaadata treeningvideosid, mille abil kodus ise treenida. Samuti on võimalik telefon ühendada kõlari või kõrvaklappidega, et valida telefonist trenniks sobiv motiveeriv muusika. Nutitelefoni on võimalik ühendada ka teste nutividinate, nagu näiteks nutikellaga või aktiivsusmonitoriga.

Aktiivsusmonitor

Aktiivsusmonitori peamine eesmärk on mõõta päevast aktiivsust, sealhulgas pulssi, samme ja kulutatud kaloreid. Osa seadmeid on võimalik ühendada Bluetoothi abil telefoniga ja nii on võimalik kasutada näiteks telefonis olevaid rakendusi, et seada endale eesmärke. Aktiivsusmonitori peamiseks eeliseks on selle kompaktsus, taskukohasus ja mugavus. Lisaks on enamikel aktiivsusmonitoridel pikka aega kestev aku.

Nutikell

Hea alternatiiv telefonile on kasutada nutikella. Nutikella saate ühendada oma nutitelefoniga  ja seeläbi vastavate äppidega, et oma treeningud üles märkida Võrreldes telefoniga on nutikella suurimaks eeliseks kompaktsus- kella saate kanda oma käel, mis on mugavam võrreldes telefoniga, mille kaasas kandmine võib osutuda tülikaks. Nutikellale saabuvad üle telefoni tulnud teated, lisaks on võimalik nutikella abil valida ja vahetada muusikat. Nutikelladel on ka aktiivsusmonitoride funktsioonid, nagu näiteks pulsi mõõtmine ja sammude lugemine.

Kõlarid

Hea heli on treeningu juures vajalik komponent. Teatud treeningute, nagu näiteks tantsimise puhul ei saagi ilma muusikata. Kvaliteetse ja sobiva tugevusega heli saamiseks on hea kasutada kõlareid, millel on heli parema kvaliteediga ja valjem kui telefoni või arvutisse sisseehitatud kõlaritel. Kõlareid leidub nii juhtmega kui ka juhtmevabasid, mida saab seadmega ühendada Bluetoothi kaudu. Neid kõlareid tuleb ka laadida, kuid aku kestab mitmeid tunde.

Juhtmevabade kõlarite suurim eelis on nende multifunktsionaalsus- neid saab mugavalt kaasas kanda ja ühendada erinevate seadmetega. Kui otsustate soetada kõlarid püsivalt ühte ruumi, tuleb kõlarite valimisel lähtuda ka ruumist, et heli oleks ruumiga kooskõlas. Näiteks väiksesse ruumi ei sobi väga suured kõlarid ja suurde ruumi väikesed kõlarid. Laia valiku kõlareid leiate Kaup24 veebipoest.

Kõrvaklapid

Kui soovite minna näiteks jooksuringile ja tahate kuulata muusikat, et rütmi hoida, on hea valik võtta kaasa kõrvaklapid. Kõrvaklappe nagu kõlareid, on juhtmega ja juhtmevabasid. Juhtmevabade kõrvaklappide kasuks räägib, et neid on võimalik kasutada erinevate seadmetega, samas juhtmega variantide puhul tuleb jälgida selle sobivust seadmega, kuid nad ei vaja laadimist. Võrreldes kõlariga on kõrvaklapid hea valik, kui liigse heli tekitamine on raskendatud. Samuti on kõrvaklapid hea variant aktiivsel liikumisel, nagu näiteks joostes, kui kõlari kaasas kandmine võib olla tülikas ja teisi häiriv. Suure valiku erinevaid kõrvaklappe leiate Kaup24 veebipoest.

Tahvelarvuti

Tahvelarvutitel on võrreldes telefoniga suurem ekraan, mistõttu on sealt treeningvideosid mugavam jälgida. Kuna tahvelarvuti on mõõtmetelt suurem, on selle pidev kaasaskandmine tülikas ja seetõttu ei sobi see näiteks jooksudistantsi kaardistamiseks. Lisaks suurele ekraanile on ka tahvelarvutisse võimalik alla laadida samu rakendusi, mis nutitelefonidesse ja tahvelarvutist on võimalik valida muusikat.

Treeninguks vaja minevaid nutivahendeid valides tasub lähtuda treeningu iseloomust- kui eelistate olenemata ilmast näiteks õues jalgrattaga sõitmas käia või joosta, tasub valida ilmastikukindlamaid vidinaid, mida on mugav kaasas kanda. Kui aga teete trenni videote järgi siseruumides, on hea mõte valida suurema ekraaniga seadmed, millelt on mugavam juhiseid järgida. Samuti tuleb mõelda sellele, kas treeningu juures on vajalik heli ja kui on, siis kuidas seda tagada mugavalt ilma teisi häirimata.

Sisuturundus