Kodus treenimine kulude kokkuhoiu eesmärgil kogub populaarsust

Huawei

Tehnoloogiaettevõtte Huawei nutikellade kasutajad saavad nüüdsest näha oma treeningandmeid ja tervisenäitajaid teiste äppide seas ka Stravas, mis on kogunud maailmas üle 100 miljoni kasutaja ning on üks populaarsetest sportimisrakendustest ka Eestis.

Sportimise äppide üha kasvava populaarsuse taga on tehnoloogiaeksperdi ja Huawei koolitusjuhi Jekaterina Mishina sõnul suuem tähelepanu tervisega seotud teemadel ja ka asjaolul, et inimesed otsivad keerulises majandusolukorras võimalusi raha kokkuhoiuks. “Üheks kulude kärpimise kohaks on kindlasti näiteks see, kui loobuda spordiklubi liikmelisusest või personaaltreeneri kasutamisest ja luua endale nutiseadme abil ise tasuta treeningplaan. Selleks on täna internetis hulgaliselt võimalusi, neist paljud sealjuures täiesti tasuta,” kirjeldab Mishina.

Mishina sõnul tuleb Huawei seadmeid kasutavatel spordisõpradel oma andmete nägemiseks Strava äpis minna esmalt Huawei terviserakendusse ning luua seejärel seal ühendus Stravaga. Nii muutub terviseinfo rakenduses nähtavaks ja võimaldab tervisespordiga veelgi teadlikumalt tegeleda.

Nutikellade kasutusstatistika analüüsi põhjal on Mishina sõnul üheks populaarseimaks spordialaks jooksmine, mis on muu hulgas tõenäoliselt ka kõige soodsam. “Esiteks on jooksmine kõigile kättesaadav, kuna ei nõua erilist lisavarustust või kohta, kuhu seda spordiala tegema minna. Teiseks on jooksmisel hulgaliselt kasulikke tegureid tervisele, alates kalorite põletamisest ja keha vormishoidmisest kuni lihaskonna arendamise ja südametöö parandamisele,” selgitab Mishina, kelle sõnul pakuvad kaasaegsed nutikellad täna palju võimalusi selle mõju monitoorimiseks – olgu tegemist EKG või hapniku sisaldust veres.

Eeskätt just jooksmise ja rattasõiduga tegelejatele mõeldud Strava rakendus võimaldab salvestada liikumise ja sportimisega seotud andmeid ning panna end koos sõpradega proovile erinevates sportlikes väljakutsetes. Sealjuures on võimalik salvestada GPS-i abil ka liikumisteekonda, näha pulssi ning teisi tervisespordiga seotud olulisi näitajaid. Paljuski just professionaalsel tasemel sportijate seas on Strava äärmiselt populaarne aga seetõttu, et võimaldab kvaliteetset tehnilist treeninganalüüsi, mida seatud eesmärkidega võrrelda.

Allikas: Huawei Eesti