5 mahlaretsepti immuunsüsteemi toetamiseks

5 mahlaretsepti immuunsüsteemi toetamiseks

Praegusel ajal on eriti oluline hoolt kanda oma tervise eest ja toita oma keha erinevate vitamiinide ja mineraalidega. Parim ja ka kõige lihtsam viis pakkuda oma kehale kõike seda head on valmistada mahlu ja smuutisid.

Poest ostetud mahlade puhul ei tea me kunagi, mis on nende tegelik sisu ja väärtus. Samas ise valmistatud mahlades saame alati kindlad olla, et need on säilitusainete ja muude ebavajalike ainete vabad. Lisaks on kodus erinevate koostisosadega katsetamine igati põnev – erinevad maitsekombinatsioonid võimaldavad leida toidulauale uusi lemmikmaitseid. Siit leiad viis tervislikest koostisosadest pakatavat mahlaretsepti, mis sobivad nii toidu kõrvale joomiseks kui ka mõnusaks vahepalaks.

Õuna-sidruni mahl

Sidrun on üks peamisi C-vitamiini allikaid, mis aitab võidelda erinevate haiguste ja viirustega. Seepärast sobib õuna-sidruni mahl sinu toidulauale eriti hästi just praegusel hooajal. Kui oled tavalisest õunamahlast tüdinenud, siis kombineeri õunale juurde vitamiinirikas sidrun. Selleks tuleb vaid õun ja sidrun mahlaks pressida või blenderisse panna. Soovituslik on panna blenderisse ka tühjaks pigistatud sidruni kestad – sageli on just sidrunikoored suurimad C-vitamiini allikad. Juurde võib lisada ka varssellerit, porgandit ja veidi peterselli – need annavad joogile unikaalsemat maitset ning aitavad leevendada liigset hapukust. Seejärel blenderda kõik koostisosad kokku ning hommikune vitamiinipomm ongi olemas – alusta oma päeva energiliselt ja enesekindlalt!

Mango ja ingver

Kui ingveri maitse on Sinu jaoks liiga mõru, kuid samas soovid siiski osa saada ingveri kasulikkusest ja tervislikkusest, siis kombineeri seda hoopis millegi magusaga. Ingveriga sobib ideaalselt mango, mis ingveri maitset leevendab. Lisaks sellele on mangol mitmeid kasulikke omadusi – see alandab kolesterooli taset, parandab seedimist ning tugevdab immuunsussüsteemi. Mahla tegemiseks lisa blenderisse mangotükid, tükike ingverit ning lahjema tulemuse jaoks ka veidi vett. Kindlasti oled kuulnud ingveri shottidest, mille koostisosadeks ongi peamiselt inger ja mango – saad seda ka ise teha, kui lisad rohkem ingverit ning jätad vee lisamata. Kui mahla maitse on siiski Sinu jaoks liiga intensiivne, siis võid lisada koostisesse ka lusikatäie mett.

Kookos ja arbuus

Otsid eksootilisemaid maitseid? Sarnane mahlajook on eriti levinud lõunamaistes rannabaarides. See toniseeriv jook ergutab ja peletab eemale väsimuse – eriti ideaalselt sobib see hommikuseks ergutavaks sõõmuks või õhtuseks vahepalaks peale pikka seiklusrikast päeva. Lisaks sellele sisaldab jook suures koguses C-vitamiini, mille eest on tänulik Sinu immuunsussüsteem. Joogi valmistamiseks eemalda arbuusi koor ning peenesta viljaliha blenderis. Seemnete pärast muretsema ei pea, kuna blender peenestab ka need ilusti ära. Seejärel lisa arbuusimahlale umbes kaks tassitäit kookospiima ning blenderda läbi. Soovi korral võid lisada ka paar mündilehte, kuid võid need ka kaunistuseks jätta. Võid blenderisse panna ka jääd, mis muudab selle joogi eriti karastavaks just kuumadel suvepäevadel.

Ananassi-banaani jook

Lisaks kasulikele toitainete ja vitamiinidele on see jook rikkalik antioksüdantide poolest. Kusjuures igapäevane ananassi söömine aitab võidelda haigustega ning parandada seedimist, puhastades Sinu organismi kahjulikest ainetest. Kui ananassi ja banaani kooslus on midagi, mis võiks Sulle ja Sinu perele meeldida, siis tee nii – koori ananass, seejärel lõigu tükkideks. Siis võta appi väike köögitehnika– mahlapress ja blender. Pista ananassi kuubikud mahlapressi ning pressi mahlaks. Järgmisena koori kaks banaani ning purusta need kahvliga pudrutaoliseks massiks. Vala ananassimahl, banaanipuder ning peotäis spinatilehti blenderisse ja püreesta. Soovituslik on vitamiinijook kohe ära tarbida, sest pikalt seistes kaotab jook oma värvi ja kasulikud omadused.

Argipäeva detox

Me kõik teame, et värvuselt rohelised toiduained on meile kasulikud. Rohelised puuviljad, juurviljad ja maitsetaimed sisaldavad rohkelt antioksüdante, mis kaitsevad Sinu keha võimalike kiirguste ja kahjulike keskkonna omaduste eest. Selle mahla või smuuti valmistamiseks vajad vaid ühte rohelist õuna, peotäit spinatit, pool avokaadot, veerand laimi, teelusikatäit mett ja klaasi vett. Lõika õun tükkideks ja eemalda avokaadolt kest. Lisa kõik koostisosad blenderisse. Laimimahla võid juurde pigistada või lisada ka koos kestaga – nagu sidrunil, on ka laimi koores peidus erinevaid vitamiine ja antioksüdante, mis Sinu keha immuunsust toetavad. Blenderda koostisosad ja serveeri kohe – nii on mahl värske ning omab ka kõige rohkem kasulikke koostisosi.

Tervisliku eluviisi järgimine on lihtne – selleks peab sul olema vaid paar minutit aega, meelepäraseid juurvilju, puuvilju ja muid toiduained ning mahlapress või blender. Kui Sul kodus veel mahlapressi pole, siis soovitame julgelt tutvuda valikuga Kaup24 veebipoes – siit leiad kvaliteetsed mahlapressid koos kõige soodsamate hindadega.

Sisuturundus