Estonian Fitness Week kulmineerub suure trennimaratoniga, kus saab katsetada põnevaid trenne

Janika
Treener Janika Koch-Mäe

23.-30. aprillil toimub üle-eestiline liikumisele ja tervisele pühendatud nädal Estonian Fitness Week, mis kulmineerub Estonian Fitness EXPO-ga Saku suurhallis. Plaanis on suur trennimaraton koos Eesti parimate treeneritega.

Cardio Legs

Kell 11 toimub Cardio Legs (MyFitness) treening koos Eva Ottase ja Gea Simsoniga.
30-minutiline lihtsate liikumistega, tempokas (hoogne) kardiotreening, kus treenitakse vastupidavust ning läbi tõhusate harjutuste alakeha lihaseid.

MyFitnessi Baltikumi spordiklubide treeningute juht Eva Ottas soovitab aktiivse spordieluga tegeleda.
Gea Simson on iluvõimleja taustaga treener, kellele on antud vabariigi kutsestandardite järgi rühmatreenerite kõrgeim, s.o 5. tase. Gea “leivanumbriteks” on lihastreeningud ja venitusharjutused kodus või spordiklubis; liikumis- ja toitumiskavad kaalujälgijatele; rasedate treeningud; rasedusjärgne taastumine; ja muud.

Powerbody

Kell 11.20 toimub  PowerBody (Arigato) koos Roman Gritsanjukiga.
PowerBody on ilma keeruliste sammukombinatsioonideta lihastreeninguga. See on intensiivne treening muusika saatel. Tund algab lihtsa soojendusega, sellele järgneb lihastreening, kus võetakse läbi kõik suuremad lihasgrupid. Et taastada lihaste toonus, lõpeb tund venitusega.

Roman Gritsanjuk on treenerina töötanud juba üle 10 aasta, harrastanud erinevaid spordialasid ning ajas suundunud just fitnessi ja personaaltreeningute poole. Ta usub, et iga väike võit on vajalik samm täiuslikuma enesetunde ja elustiilis suunas.

Zumba

Kell 11.40 Zumba (MyFitness) koos Katriina Pärnpuuga.

Zumba on ainulaadne tantsuline fitness-programm, kus Ladina-Ameerika rütmid ja lihtsad sammud loovad enneolematu trennielamuse. Zumba on intervall-treeningu meetodil tantsutund, kus vahelduvad kiiremad ja aeglasemad rütmid, mille käigus vormime oma keha ja kulutame kaloreid nii, et ise ei märkagi!

Katriina Pärnpuu on lõpetanud Annely Sootsi Tervisekooli toitumisnõustaja õppe ja jätkukoolituse tervisenõustaja toitumise alal. Lisaks omab Katriina pikaaegset treeneritöö kogemust.

EnergyFlow

Kell 12 EnergyFlow (Sparta) koos Enn Meiesaarega

EnergyFlow treening põhineb väga lihtsatel tasakaalu-, jõu-,venitus- ja energeetilistel harjutustel. Lihastoonust ja energiataset tõstev treening on sobilik ka trennikogemust mitte omavale treenijale (boonuseks on varasem trennikogemus).

Tunnis sooritatakse mantrate, aafrika trummimuusika ja teiste energeetiliselt laadivate muusikastiilide saatel ida- ja lääne treeningsüsteemide harjutusi, mis tekitavad kehas ja meeltes magususe tunde. EnergyFlow on kombineeritud süsteem, millesse kuuluvad hiina traditsioonilise võimlemise, yoga, shindo ja fitnessi harjutused. Trenni tulemusena saavad osalejad võimsa energialaengu!

Yoga meets Fatburn

Kell 12.20 Yoga meets Fatburn (Golden Club) koos Silja Silleri ja Kristi Roosimägiga.

Yoga meets Fatburni treeningu eesmärgiks on keha ja meelte ühendamine asendite ehk asanate kasutamise füüsilise protsessi kaudu. Igas tunnis pööratakse tähelepanu keha õigele joondumisele ja asanate füüsilistele detailidele. Samuti keskendutakse õige hingamistehnika tutvustamisele. Tunni tempo on rahulik ja sobib väga hästi algajatele joogasõpradele. Tunni ülesehitus aitab turvaliselt tutvust teha joogaga kuid pakub avastamisrõõmu ka edasijõudnutele. Teadlikkus hingamisest, kehahoiakust, erinevatest asenditest ja liikumisest ja teadlik lõdvestumine annavad võimaluse parandada oma füüsilist võimekust, maandada stressi ning parandada elukvaliteeti.

Tekst: GoodNews
Foto: Erakogu