Jooga selgeks äpi abil!

Joogaäpid

Jooga on juba aastaid olnud popp nii meeste kui ka naiste seas ja uuringud on tõestanud, et jooga praktiseerimine aitab tõsta enesekindlust, muudab keha tugevamaks ja painduvamaks ning rahustab meeli.

Lisaks eeltoodule on see kehale ja hingele kasulik tegevus seotud ka kaalulanguse ja üleüldise rahulolu tõusuga. Jooga sobib kõigile, nii noortele kui vanadele, algajatele kui edasijõudnutele, ja kui sa pole kunagi joogat proovinud, on just täna selleks õige aeg. Miks mitte võtta appi mõni joogaäpp, mis aitab omandada head algteadmised ja võimaldab harrastada joogat ka suvekodu terrassil!

Rakenduste toel

Veronika Kasak (25) alustaski just tehnoloogia abiga ja kuigi ta oli enne mobiilirakenduse kasutuselevõttu joogaga juba pisut tuttav, oli ta siiski alles algajaga. „Proovisin body balance’i trenne Meritonis ja mulle meeldis. Tekkis väike paus ja siis hakkasin uuesti proovima, aga sel korral omal käel. Tundsin, et tegemist on asjaga, millesse peaksin ise süvenema ning teadvustama endale selle ala mõju kehale ja vaimule,” meenutab Veronika algusaegu. „Seetõttu võtsingi esmalt appi YouTube’i-kanali „Yoga with Adriene”, tegin ära 30-päevase joogaväljakutse ja joogatasin vastavalt tujule edasi. Viimasel kahel kuul olen aga võtnud appi ka mobiiliäpi „Asana Rebel”, mis pakub iga päev harjutamiseks erinevaid sessioone.”

Veronika
Veronika

 Äpp aitab ja motiveerib

Jooga meeldib Veronikale just seetõttu, et tegemist on rahuliku trenniga, mis treenib korraga kogu keha. „Lihaseid, hoiakut, selga. Pärast ükskõik millist joogatrenni kaob pinge ning enesetunne on kerge, avatud ja positiivne,” teab ta. „Mulle meeldib ka, et jooga jaoks pole vaja erilist varustust ega kindlat asukohta, sest seda saab harrastada igal pool.”

Äpi võttis Veronika kasutusele seetõttu, et ta telefonis juba oli hulgaliselt erinevaid treeningäppe ja miks mitte siis ka joogaäppi proovida. „„Asana Rebeli” reklaam jooksis pidevalt Instagrami voost läbi ja mõtlesin, et proovin siis ka, tänaseks olen äpiga juba ära harjunud. Mulle meeldib, et äpp hoiab silma peal, kui palju ma trenni teen ja kaloreid kulutan, erinevate spordiäppide pluss ongi olemasolev statistika, mida võib-olla muidu pidada ei viitsiks. Mulle meeldib ka see, et lisaks igapäevasele uuele trennile (tasuta versioonis) saab ka juba tehtud trenne uuesti teha, ja kui trenn on tehtud, kiidab äpp mind sõnadega „You’re awesome!”.”

Parem figuur ja enesetunne

Vastupidi üldisele arvamusele, et tegemist on kõigest kerge trenniga, aitab järjepidev jooga harrastamine kehal suurepärast vormi saavutada. „Viimane kuu aega olen teinud iga päev vähemalt 45 minutit trenni, mille sisse kuulub 15 minutit joogat ja 30 minutit kõhulihaste harjutusi. Joogat teen äpi „Don’t Break The Chain” tegevuskava järgi, kus peab 100 päeva järjest joogat harrastama. Nende trennide kaasmõjul on ennekõike enesetunne iga päev palju parem ja ka figuur on kindlasti paranenud,” rõõmustab Veronika. „Vahel joogatan juba looduses täitsa omapeadki, sest nüüdseks on YouTube’i ja äpiga tehtud joogatamistest üht-teist (liigutused, hingamised, kombinatsioonid) juba ka külge jäänud ning saan tunde järgi mõnusaid joogasessioone teha.”

Joogaäpid

Erinevaid joogaäppe on palju

„Asana Rebel – Yoga Inspired Fitness

Tasuta nii iPhone’idele kui ka Androididele, pluss tasuline preemiumprogramm

„Asana Rebel” on joogast inspireeritud fitness-mobiilirakendus, mis aitab saavutada kütkestavamat ja tervislikumat vormi. Erinevates programmides on traditsioonilised joogaharjutused intervalltreeningutega kokku miksitud ning digitaalne treener aitab saavutada isiklikud fitness-eesmärgid ja julgustab proovima ka uusi trenne.

„Yoga.com Studio

iPhone’idele 4.49 €, Androididele tasuta koos tasuta preemium programmiga

300 erinevat joogaasendit ja videopõhised sessioonid, mis sobivad nii algajatele kui ka edasijõudnutele. Valida saab 45 programmi vahel või endale sobiv programm ise üles ehitada. Lisaks saab kalendrisse märkida, millal viimati trenni tegid, ja trennis tehtud fotosid ka teiste äpi kasutajatega jagada.

„5 Minute Yoga.com

iPhone’idele tasuta

Lühikesed joogatrennid üleüldise painduvuse ja vormi saavutamiseks. Äpis on palju piltidel põhinevaid joogasessioone, mis sobivad eriti hästi just algajatele. Taimer aga hoiab silma peal sellel, et ükski trenn ei oleks pikem kui viis minutit.

„Daily Yoga

iPhone’idele ja Androididele tasuta, pluss tasuline preemium programm

„Daily Yoga” äpp lubab õpetada jooga algteadmised selgeks kõigest kahe nädalaga ja saavutada 100-protsendilise tõenäosusega parem vorm. Üle 100 jooga- ja meditatsiooniprogrammi, mis sobivad nii algajatele kui ka edasijõudnutele ning motiveerivad joogatama iga päev. Eraldi programmid on ka vastavalt sellele, mida sa saavutada tahad – kaalulangust, arengut või paremat und ja lõõgastust.

Tekst: Keilit Aedma

Fotod: erakogu / Shutterstock.com