Ceramicool – palava ilma parim kaaslane

Ceramic

Spordis on vahe edu ja ebaõnnestumise vahel tihti imeväike. Murdosa sekundist, millimeeter või üks kraad sooja või külma võib olla just see, mis takistab sportlasel saavutamast isiklikku eesmärki.

Ühe lisaeelise leidmine sportlase jaoks on igivana ja igavene väljakutse. See võib tähendada üht lisatrenni jõusaalis, lisaringi staadionil või jahutavat riietust, mis tagab, et sportlasel on parimad võimalikud tingimused saavutuseks. Üks temperatuuripügal võib olla määrav suurepärase treeningpäeva ja unustamist väärt päeva või treeningu vahel. Vaatamegi lähemalt milline roll võib selles täpsusemängus olla riietusel, ja uurime Odlo näitel, kuidas tehnoloogia on arenenud.

Uus tehnoloogia Ceramicool

Inimese loomuses on otsida midagi, mis annab just temale eelise ja teeb elu pisut kergemaks, eriti võimete piiril pingutades. Pikka aega on otsitud lahendusi, kuidas kehasoojust naha pinnalt eemale juhtida, ja Odlol on see lõpuks õnnestunud. Lahenduse nimi on Ceramicool – uudne kangas, mille kiududesse on lisatud keraamilisi osakesi, mis suudavad jahutada ja vähendada naha temperatuuri ühe kraadi võrra. See on suur läbimurre spordiriiete valdkonnas ja just Odlol on au olla pioneer. Higistamise ülesanne on ju hoida kehatemperatuuri normaalsena, kuid nüüd on olemas riietus, mis aitab kehatemperatuuri hoida. Selle tulemusena jaksab selle kandja rohkem, sest keha saab jahutamisel abi.

Ceramic-3

Mudelitüüpide erinevused

Erinevaid mudelitüüpe on mainitud tehnoloogial kolm: Ceramicool Seamless, Ceramicool Pro ja Ceramicool. Ceramicool Seamless on tervikuna valmistatud Ceramicool kangast. Tüübi nimi reedab pisut mudeli omadusi, sest koosneb õmblustevabast kehaosast. Riietusse on integreeritud Odlo teada-tuntud keha kaardistav oskusteave.

Ceramicool Pro mudelitesse on lisatud võrksilmkangast paneele sellistesse kohtadesse nagu kaeluse siseküljed, selja keskosa ja kaenlaalused, võimaldades nii efektiivselt higi nahapinnalt ära juhtida. Ceramicooli tegumoega toodetesse on Ceramicooli kangapaneelid lisatud just strateegilistesse kohtadesse nagu kaeluse siseküljed, selja keskosa ja kaenlaalused, hoides neid piirkondi jahedamana.

Higilõhna vähendav hõbedaioonidega kiud Odlo effect on lisatud Seamless sarjale, sest selle kanga koostises on üle 50% polüestrit. Ceramicool Pro ja Ceramicooli tüüpi mudelites, mis on nn lõigatud-ja-kokku-õmmeldud-tüüpi mudelid, ei ole vajadust Odlo effect toime järele, sest nende kanga koostise moodustab põhiliselt polüamiidkiud, mitte polüester, ja polüamiid ei põhjusta higilõhna levimist.

Igale maitsele

On ilmselge, et Ceramicool toimib vaid siis, kui on seljas esimese kihina, seepärast valmistatakse seda erinevate särkide ja pükstena. Särke on nii meestele kui naistele varrukateta maika tüüpi, tavalise T-särgi lõikega lühikeste varrukatega ja ka pikkade varrukatega. Tulenevalt kanga eripärast on naistele püksid ainult bokseri tüüpi, meestele lisaks ka lühikeste liibukatena.

Värvivalikus on nii meestele kui naistele viis põhivärvi ja kahe värvi kombinatsioonid, värvitoonid on aga erinevad. Meestele pärlisinine, erkkollane, must, tumehall ja punane, naistele aga heleda mere sinine, valge, must, punane ja tume spektrisinine. Mudelitüübid on hästi eristatavad, sest erinevast kangast on ka eri värvi ühel ja samal särgil või pükstel. Nii tekibki vähemalt kahe värvi kombinatsioon.

Ceramic-3

Kolm tegurit

Ceramicooli tehnoloogia garanteerib parima soorituse ka kõige lämbemates oludes, see on unikaalne, sest on aktiivselt jahutav tehnoloogia, mille toime saavutatakse kolme tasemega.

  1. Keraamilistel osakestel kangas on võime soojust kiiresti vabastada ja sellega juhtida soojust nahast eemale.
  2. Lameda ristlõikega struktuur loob kangas imeväikeseid kanaleid soojade õhuvoolude välja juhtimiseks.
  3. Ülimadala massiga kanganiit on aluseks väga kergele kangamaterjalile, mis võimaldab ülimat hingavust ja ventileeritavust.

Need kolm tegurit hoiavad selle riietuse kandjat mugavalt jahedana ka kõige palavamatel päevadel.

Kellele Ceramicool võiks sobida?

Ennekõike neile, kelle jaoks mugavus liikumisel on oluline. Materjal on niivõrd erinev ja eriline võrreldes tavalise ja enamlevinud polüesteriga. See on nii pehme ja sile, et seda ei tunnegi seljas. Ja kui on võimalik, siis miks mitte tunda ennast liikudes parimal võimalikul moel?

Ceramicool Pro sobib kõige aktiivsemateks tegevusteks, mille jooksul eraldub palju higi, näiteks aktiivsed saalitreeningud, intensiivne jooksmine, orienteerumine, pallimängud jms. Seamless sari on sobivaim kõige palavamate ilmadega kandmiseks kõndimisel, matkates, väiksemal jooksudistantsil ja mitte kõige intensiivsel saalitreeningul. Samadeks tegevusteks sobib ka Ceramicooli sari ja eriti just neile, kes tüdinud polüestersärkidest, sest selle kangas koosneb väga pehmest polüamiidkiust.

Kaitse päikese ultravioletkiirguse eest tagab kangasse lisatud unikaalne polümeer Thetandioxid TiO2. Ka see on uudne spordiriiete kangatööstuses tervikuna.

Kokkuvõtvalt aitab Ceramicool säilitada mugavat nahatemperatuuri aktiivsel liikumisel siseruumides või palava ilmaga õues, soodustades optimaalset vastupidavust ja füüsilist jõudlust. Üks kraad naha temperatuurialandust on suur erinevus!

Tekst: Ahto Paju, Odlo esindaja Eestis

Fotod: Odlo