9 imelikku talispordiala, millest sa tõenäoliselt kuulnud ei ole

Imelikud talialad

Esimese lume saabumise järel on aeg hakata mõtlema sellele, kuidas mõnusat lumist talveilma ära kasutada. Kui suusatamine või lumelauasõit on aga igavaks muutunud, on aeg ette võtta midagi põnevamat.

Kui arvasid, et jääkeegel on veider spordiala, siis õnnemängukorraldajate võrdlusportaal CasinoShark on alljärgnevalt välja toonud 9 talispordiala, mis tõestavad, et talvel saab lõbusalt aega veeta omapärastel viisidel, mis ei jäta kindlasti igavlemiseks võimalust.

1. Suusaballett

Paljud nõustuvad selle osas, et suusatamine ise on juba omajagu keeruline ning nõuab hulga tasakaalu. Kui lisada sellele aga hüpped, pöörded ja graatsilised balletisammud, on tulemuseks kentsakas spordiala nimega suusaballett. Mõistagi liigutakse muusika rütmis, mistõttu on see valdkond äärmiselt nõudlik. Kui tunned, et sooviksid oma suuskadel lausa tantsu vihtuda, siis võib see ala olla igati sobiv.

2. Lumepolo

Polo on küll eestlastele mõnevõrra võõras spordiala, kuid rahvusvahelisel tasandil on tegemist äärmiselt populaarse valdkonnaga. Kaheksakümnendate keskel loodi aga legendaarsest spordialast versioon, mis võib kargetele põhjamaalastele eriti hästi sobida – lumepolo. Mäng ise on põhimõtteliselt täpselt samasugune, ainuke vahe on aga selles, et mängitakse keset jäist väljakut.

Imelikud talialad

3. Talisüstasõit

Kajakisõit on Eestis kindlasti levinum kui polo, kuid arvestades karmi pakast lepivad paljud kajakisõidu sõbrad sellega, et talikuudeks tuleb aerud varna riputada.

Enam ei pea aga seda tegema, kuna ekstreemspordifännid on hakanud harrastama omapärast talisüstasõitu. Selles spordialas sõidetakse süstaga mäest alla ning kasutatakse aere süsta juhtimiseks, just nagu veekogus sõites.

4. Lumelabidasõit

Labidaga annab talvel teha palju muud peale lume rookimise. Üks nendest tegevustest on lumelabidasõit, mis on täpselt selline nagu ette võid kujutada: inimesed istuvad labida peale ja sõidavad mäest alla, just nagu kelguga.

Kuigi see kontseptsioon võib tunduda tobe, on tegemist üsna konkurentsirohke spordialaga, kus peetakse maailmas isegi meistrivõistluseid.

5. Jääpurjetamine

Kui selles nimekirjas on üks spordiala, mis on eestlaste jaoks üsna tuttav, on selleks jääpurjetamine. Meie lähedal Soome lahes on kombeks harrastada spordiala, kus juhitakse purjekat üsna sarnaselt tavalisele suvisele purjetamisele, kuid ainus vahe seisneb selles, et purjekal on uisulaadsed terad, mis aitavad purjekal jää peal liuelda.

Imelikud talialad

6. Suusatamine tuulelohega

Eesti talved kipuvad olema üsna tuulised, mistõttu on see spordiala suurepärane valik. Suusatajad hoiavad suurt tuulelohe, et tuule jõul kiiremini edasi liikuda ning kasutada vähem kondiauru. Kui läheb õnneks, võid niiviisi isegi õhku tõusta!

7. Lumine tõukerattasõit

Tõukerattad on viimastel aastatel muutunud noorte seas fenomenaalselt populaarseteks, kuid see spordiala annab ka täiskasvanutele põhjuse tõukeratas kätte võtta. Kes armastab ekstreemsporti, võib proovida lumist tõukerattasõitu, kus sõidetakse mäest alla tõukerattalaadse seadeldisega, juhtides ratast mööda mäenõlva.

8. Suusabobisõit

Kui sulle meeldis eelmine idee, kuid sa ei taha kahel jalal seista, on suusabobisõit hea lahendus. Suusabobi on seadeldis, kus jalgrattaraami külge on lisatud suusad rataste asemel. Niiviisi on võimalik istuda rattal ja suusatada mäest alla.

9. Jääpall

Võistlushimuliste seltskondade jaoks sobib hästi jääpall, mis on põhimõtteliselt segu Ameerika jalgpallist, jäähokist ja saalihokist. Jääpall on ühtlasi selle nimekirja kõige populaarsem spordiala, mida harrastatakse ka Eestis laialdaselt – Eestis tegutseb lausa Jääpalliliit ning üle maailma on juba aastakümneid peetud jääpalli maailmameistrivõistluseid.

Kaunite talveilmade tulekul pole seega sugugi vaja minna lihtsalt suusatama või uisutama. Kui tahad talvepäevale natuke vürtsi lisada, katseta mõnda nendest omapärastest spordialadest!

Sisuturundus

Fotod: Shutterstock.com