Kevadine trennimotivatsioon: 5 näpunäidet, kuidas treeningutega alustada ja järjepidevust säilitada

Treening
Foto: Pexels

Kevad on kahtlemata parim aeg aastas, mil hakata treenima ning parandada oma tervislikku seisundit ja füüsilist vormi. Kuidas aga leida motivatsiooni regulaarseks treenimiseks, eriti kui ilmad on kohati kõledad ja õues valitseb jahedus?

Sea eesmärgid ja tee plaane

Esimene samm trennimotivatsiooni leidmisel on eesmärkide seadmine. Pane kirja, mida sa tahad oma kehalise vormi parandamiseks saavutada ning mis aja jooksul soovid seda teha. Näiteks võid planeerida, et soovid kahe kuu jooksul kaalust alla võtta või tahad parandada oma jooksutempot. Seejärel tuleks mõelda, kuidas püstitatud eesmärki saavutada ning vajadusel konsulteerida treeneriga.

Leia endale sobiv treening

Kui oled endale eesmärgid seadnud, siis tuleb valida sobiv treening. See peaks olema kindlasti selline spordiala, mis sulle meeldib ning mis ei muutuks liiga rutiinseks. Valikuid on palju, alustades kõndimisest, jooksmisest, rulluisutamisest ja lõpetades rühmatrennide, tantsimise või mõne pallimänguga. Samuti tasub mõelda, kui palju aega ja raha oled valmis treeningutele kulutama.

Leia endale treeningkaaslane

Kui sul on raskusi motivatsiooni leidmisega, võib olla kasulik leida endale treeningkaaslane. See võib olla sõber, pereliige või lihtsalt keegi, kellega saad regulaarselt treenida. Treeningkaaslane aitab sul rajal püsida ning on toeks, kui motivatsioon kipub langema. Sama saad ka sina kaaslasele vastu pakkuda.

Treeni õues

Kevad on suurepärane aeg õues treenimiseks. Võid minna jooksma, matkama või rattaga sõitma. Lisaks annab värskes õhus liikumine positiivset energiat ning võimaldab nautida ilusat kevadist ilma ja looduse tärkamist.

Leia motivatsiooni muusikast

Muusika võib olla suureks abiks trennimotivatsiooni leidmisel. Pane kokku nimekiri oma lemmiklauludest, mis aitavad energiat tõsta ning inspireerivad. Muusika kuulamine võib aidata ka keskenduda treeningule ning unustada muud mured.

Tekst: Ajakiri Sport