Koos koeraga heasse vormi

Koer ja sport

Koeraomanikud teavad, et neljajalgne kaaslane on sageli väga aktiivne ja ootab, et temaga mängitakse. Miks siis mitte kasutada seda entusiasmi ära ning teha teadlikult sporti koos oma karvase sõbraga.

Koerad armastavad inimesi ning sageli teevad nad sama tegevust, mis nende omanik. Kui on rahulik filmivaatamise laupäev, siis vedelevad ka nemad diivanil. Kui aga väljas on vaja muru niita, siis jooksevad nad suurimad heameelega terve aja kaasa. Selleks, et enda ja koera füüsilist vormi hoida võib üheskoos võtta ette aktiivseid retki.

Alusta rahuliku tempoga

Kui sina ja su koer pole harjunud pikemaid jooksutiire tegema, siis ei tasuks kindlasti esimestel kordadel väga suuri väljakutseid vastu võtta. Igasugune treening on kehale hea, miks siis ennast liigselt piitsutada? Seda ei naudi inimene ise ega ka koer. Alustada tuleks aeglasema tempoga, näiteks rahuliku jalutuskäiguga, et vastupidavust parandada. Tunneta oma koera rütmi, tegutsedes ühtse tiimina.

Koer ja sportAvasta uusi kohti

Kuigi mõned koerad näevad välja nii, et iga kerge tuulehoog võiks nad kaasa viia, siis loomu poolest on nad loodud olema välitingimustes. Koeraga väljas jalutamine ja jooksmine annavad ka inimesele suurepärase võimaluse saada heasse vormi. Väljas liikumine aitab muuhulgas parandada mälu, südame tööd ning vähendada haiguste riski.

Selleks, et neljajalgne kaaslane hoida pidevalt huvitatuna, tasub katsetada erinevaid kohti. Minge koos uude kohta matkama, valige jooksmiseks naabruskonna mets või hoopis avastage mõnda teist linnaosa. Koerad armastavad uusi kohti ning lõhnasid, sel viisil on nad ka agaramad koos sinuga ringi liikuma.

Väljas liikudes pea aga silmas, et sinu koer ei hirmutaks teisi rahvasportlasi ja jalutajaid, seega pane koer rihma otsa ja lase lahti ainult siis, kui oled kindel, et sellest probleeme ei teki.

Sööge tervislikult

Selleks, et vormis olla tuleb mõelda nii enda kui oma lemmiku toidulauale. Tervislik toitumine ei pea alati tähendama ainult roheliste asjade söömist. Üks parimaid snäkke, mis sobib nii koertele kui inimestele on mustikad – nendes väikestes marjades leidub väga palju antioksüdante, kiudaineid ning C-vitamiini, mis mõjuvad kehale hästi. Mitmed uuringud on kinnitanud, et mustikad aitavad ka meie lemmikute tervist korras hoida. Kui need niisama koerale ei maitse, võib proovida lisada neid toidu hulka. Lisaks sobivad neljajalgsete sõprade toidulauale brokoli, kõrvits ja mitmed teised juurviljad.

Paljudes peredes on suureks probleemiks koerte ületoitimine, sest sageli saavad nad terve päeva vältel erinevaid snäkke. Kui sa ise nii sageli ei söö, siis miks peaks sinu loom seda tegema? Mõtle hoolikat läbi ka tema toidukorrad.

Koer ja sport

Premeerige ennast

Halbu harjumusi on raske murda, nii inimeste kui koerte jaoks. Kui olete mõlemad tublisti trenni teinud, tuleks ka ennast selle eest premeerida. Osta endale uued treeningriided, söö väljas midagi eriti maitsvat või luba endale üks massaažiseanss. Kuid ei tasu ka oma karvast sõpra unustada, temagi on teinud suure töö ning terve aja sinuga kaasas käinud. Miks mitte teha talle mõnus vann või osta mõni uus närimislelu?

Allikas: menshealth.com

Fotod: Pexels