Tahad kokteili? Siis tee tervislikumaid valikuid ning ära kasuta joogis alkoholi!

Kokteil

Kui sa varem pole alkoholivabasid kokteile joonud, siis nüüd on õige aeg neid proovida. Eriti hästi maitseb kosutav jook peale väsitavat treeningut.

Maitsemeeli paitav kokteil aitab lõõgastuda pingelisest tööpäevast või karantiinis istumisest. Samuti annab kokteilide segamine ja retseptide otsimine võimaluse proovida uusi maitseid ning tuua igapäevasesse menüüsse vaheldust. Kuid ära kasuta kokteilis alkoholi, vaid tee oma jook tervislikematest komponentidest, nii püsid tervem ja tugevam.

Miks just alkoholivaba jook?

Alkoholivaba kokteil kustutab paremini janu, paitab maitsemeeli ja on kindlasti tervislikum. Mõnusa joogi saab kokku segada oma lemmikmaitsetest või sellest, mis külmkapis parasjagu leidub. Kasuta mineraalvett, külmutatud marju, viilutatud puuvilju, lisa väike sorts siirupit jms. Kokteilimeistrite sõnul on joogi maitse siis kõige parem, kui paned sinna nii magusat kui haput. Tervislikkuse huvides võid aga magusa välja jätta või lisada seda minimaalselt. Kui aga kasutad mõnda magustajat, võid võtta kokteili ka lihtsalt magustoidu asemel.

Kui loobud alkoholi joomisest, siis teed suure teene oma tervisele – maks lõõgastub, aju lõdvestub ning tarbimata jäävad mõttetud kalorid. Alokolist loobumisel on ka palju teisi plusse.

Maitsvaid kokteile saab kodumaise Värska mineraalveega. Näiteks:

KokteilApelsini Värska (kahele)

1 apelsin

200 ml apelsinimahla

100 ml greibimahla

200 ml Värska Originaali

Viiluta apelsin ning pane kahte klaasi. Kalla juurde mahlad ja Värska Originaal.

Rohkem Värska kokteilide retsepte leiad siit.

Kui sul leidub (külmutatud) maasikaid, siis sega kokku ahvatlev Virgin Daiquiri.

1 dl laimimahla

3 dl värskeid või külmutatud maasikaid

2 tl suhkrut

purustatud jääd

Pane purustatud jää blenderisse, lisa laimimahl, maasikad ja suhkur. Blenderda kuni mass on täiesti ühtlane. Kui segu on liiga paks, lisa veidi vett. Kui jook on valmis, vala see klaasi ja kaunista võimalusel värske maasikaga.

Huvitavaid retsepte leiab ka alkoinfo.ee veebilehelt, täpsemalt siit. Näiteks:

Kohvikokteil (kogus: üks klaas)

1,5 dl kanget külma kohvi

1 dl piima

1 tl kaneeli

1tl vedelat mett

1 külmutatud küps banaan

Sega ja püreesta kõik koostisosad blenderis.

Tekst: Merilin Piirsalu

Fotod: Pexels