Parimad suvejoogid on alkoholivabad kokteilid

Alkoholivaba kokteil

Suvel soovivad kõik aeg-ajalt meeldivas seltskonnas lõõgastuda. Sellega käib tavaliselt kaasas ka maitsva kokteili joomine. Klaasi ei pea aga alati kallama alkoholiga jooki. Otse vastupidi.

Alkoholivabad kokteilid on muutunud üha trendikamaks ja nende populaarsus suvejookidena on märkimisväärselt kasvanud. Miks võiksid alati eelistada alkoholivabasid kokteile? Siin on mõned olulised põhjused ja kaks lihtsat retsepti.

Tervis ja heaolu

Esiteks, tervis ja heaolu on tähtsad. Alkoholivabad kokteilid pakuvad suurepärast võimalust nautida maitseelamusi ilma alkoholi negatiivsete mõjudeta. Alkohol võib suurendada dehüdratsiooni ja põhjustada halba enesetunnet. Kuuma ilmaga võib alkoholi tarbimine eriti kergelt vedelikukaotuseni viia. Alkoholivabad kokteilid on suurepärane viis janu kustutamiseks ilma ebameeldivate tagajärgedeta.

Erilised maitsed

Teiseks, alkoholivabad kokteilid panevad tööle sinu loomingulisuse ja pakuvad mitmekesist maitseelamust. Nende valmistamiseks võib kasutada värskeid või külmutatud puuvilju ja marju, maitseaineid ning eksootilisi siirupeid, mis lisavad jookidele erksaid maitseid. Värvikirevad puuviljapüreed, lõhnavad mündilehed ja magusad marjad muudavad alkoholivaba kokteili tõeliselt ahvatlevaks, värskeks ja maitsemeeli paitavaks joogiks.

Ühine ettevõtmine

Kolmandaks, alkoholivabade kokteilide valmistamine on suurepärane võimalus kogu perele või sõpruskonnale ühist tegevust pakkuda. Sageli on kokteilide retseptid lihtsad ja hõlpsasti valmistatavad. Nõnda saavad ka pere kõige väiksemad endale ise joogi valmis teha. Võite korraldada suvise kokteilipeo, kus laual on suur valik mitmesuguseid jooke, puuvilju ja marju, et igaüks saaks kokku segada endale meelepärase ja tervisliku klaasitäie.

Kui endal veel ühtegi head mõtet ei tulnud, siis siin on kaks väga lihtsat retsepti.

Kihisev apelsin

Kihisev apelsin

0,5 l mineraalvett

1 apelsin (kui soovid rohkem apelsinimaitset, lisa teine apelsin veel)

Värskeid piparmündilehti

Külmutatud vaarikaid

Jääd

Pane klaasi ohtralt jääkuubikuid. Lisa piparmündilehed ja mineraalvesi. Võid piparmündi lehti natuke puruks vajutada, et maitse paremini välja tuleks. Pressi apelsinist/apelsinidest mahl välja ning lisa klaasi. Kaunista külmutatud vaarikatega.

Nagu pina coladaNagu pina colada

0,5 l ananassimahla

200 gr kookospiima

Pool laimi

Jääd

Pane klaasi ohtralt jääkuubikuid. Vala ananassimahl ja kookospiim blenderisse või shaker’isse ananassimahl. Pigista sinna juurde poole laimi mahl. Blenderda ühtslaseks seguks ning vala jääga täidetud klaasi.

Tekst ja fotod: Merilin Piirsalu