Sihiks täispikk IRONMAN

Raudkuke sporditiim
Raudkuke sporditiim

Ole sa arst, poliitik või lihtsalt tudeng, kõigil meist on ikkagi vaja miskit, mis paneb silma korralikult särama ja annab motivatsiooni pingutada. Enamasti nimetatakse seda miskit eesmärkideks. Minu nimi on Ergo Kukk, reageerin ka nimetusele RaudKukk ja minu eesmärk on läbida 4. augustil 2018 elu esimene täispikk triatlon IRONMAN Tallinn.

3,8 km ujumist, 180 km ratast ja 42 km jooksu pole just tegevus, mida kõik meist oma elu jooksul kogevad, küll aga usun, et nii mõnigi spordihing on IRONMANi läbimist oma peas ette kujutanud. Just seetõttu otsustasingi, et oleks äärmiselt egoistlik kogu seda teekonda raudmeheks vaid enda teada hoida. Detsembrikuu Spordi väljaandes saite pisut tutvuda mu natuuriga üldiselt, kuid nüüdsest saate end mu kannatuste ja õnnestumistega kursis hoida juba pikemalt blogirubriigis nii siin paberil kui ka ajakirja Sport veebikeskkonnas.

Ergo Kukk
Foto: Monika Muru

Viimased paar aastat rühkisin trennis, et end kuskil välja elada ja lihtsalt vormis hoida. Pigem oli see üsnagi eesmärgitu kulgemine, millest puudus säde ja tõeline emotsioon. Täispika IRONMANi tulek Tallinna pani aga silmad jälle korralikult särama ja paistis just parajalt hullumeelse ettevõtmisena, mida mulle vaja oli.

RaudKukk 2018 kannab minu silmis mitut eesmärki. Esiteks loomulikult oma saavutusvajaduse rahuldamine ja finišijoont ületades selle ülima tunde kogemine, kuid veel rohkem tunnen, et minul, kel spordipisikut jagub aastateks, on lausa kohustus innustada oma tegemistega ka teisi eakaaslasi. Ma olen 22-aastane ja selleks, et tekiks soov saavutada sportides suuri eesmärke ja eelkõige võita iseennast, ei pea alguses olema õllekõhuga ja pooleldi keskeakriisis. Me oleme noored ja mitte miski ei takista meid eesmärke saavutamast juba praegu.

Kuid lisaks eelnevale, olles Tartu Ülikooli ajakirjandus- ja kommunikatsioonitudeng, nägin võimalust proovida kätt sporditurunduses ja vaadata, kui lihtne või hoopiski raske on endale Eestis spordiringkonnas nime teha. Alustasin Hooandja kampaaniaga, kogudes raha registreerimistasude katmiseks. Nüüdseks on RaudKuke projektiga liitunud juba ajakiri Sport, luues mulle suurepärased võimalused jagada oma tegemisi ka teiega, spordirõivaste tootja Moomoo, kes tegi mulle laheda kujundusega spordiriided, ning sporditoitumise teerajaja SiS, kes juhatab mind õigele teele söögi- ja joogivaldkonnas.

Eesmärgid on suured ja ma usun, et teekond RaudKukeks saab olema põnev.

Järgmine postitus juba nädala pärast ajakirja Sport veebis.