Otepää laskesuusatamise maailmakarika etapp võõrustab 241 sportlast 23 riigist

Foto: Jarek Jõepera
Foto: Jarek Jõepera

10.-13. märtsini Tehvandi Spordikeskuses toimuva BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapini on jäänud vähem kui nädal. Hea hetk on vaadata, mida peegeldab maailmakarika etapp numbrites. 

23 riiki 

Otepääl asuvad starti 23 riigi sportlased. Kõige suuremate delegatsioonidega tulevad kohale Saksamaa, Norra ja Rootsi meeskonnad.

241 sportlast

Otepääle saabub kokku 241 sportlast – 118 naist ja 123 meest. Mitmed neist sportlastest on juba varasemalt Tehvandi Spordikeskuses võistelnud ning tuttavad Otepää tuulise lasketiiruga.

300 vabatahtlikku

Ligikaudu 300 vabatahtliku annab oma panuse, et maailmakarika etapp toimuks parimal võimalikul tasemel. Vabatahtlikud jagunevad lasketiiru, suusastaadioni, akrediteeringu ja teiste valdkondade vahel.

6000 pealtvaatajat

Üritusele on väljastatud Terviseameti poolne eriluba, mis võimaldab lubada staadionile pea 6000 külalist. Otepää etapp on üks vähestest selle hooaja maailmakarikasarja võistluspaikadest, kus pealtvaatajad on lubatud.

6 starti

Tehvandi Spordikeskuses antakse kuus starti, mis jagunevad nelja võistluspäeva peale. Kavas on naiste ja meeste sprint, naiste ja meeste ühisstardist sõit, segateade ja paarissegateade.

30 medalit

Neljal võistluspäeval lähevad jagamisse 30 medalit. Kümme kulda, pronksi ja hõbedat.

30 sihtmärki

Tehvandi Spordikeskuses on IBU A-litsentsiga võistluste ja treeningute korraldamiseks 30 laskekohaga lasketiir, mis on varustatud Kurvinen OY elektroonilise laskemärkide juhtimise süsteemiga.

Mitukümmend miljonit

Otepää maailmakarika etapp jõuab Eesti Rahvusringhäälingu poolt toodetud telepildi vahendusel mitmekümne televaatajani üle kogu Euroopa.

BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp toimub Otepääl 10.–13. märtsini 2022. Neljal võistluspäeval on kavas sprint, ühisstardist sõit, segateade ja paarissegateade. Üritusel ootavad pealtvaatajaid ka kohalik kultuuritee, müügi-, toitlustus- ja lasteala.

Allikas: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon