Spordinädala avaüritus kutsub jooksma heategevuse toetuseks

Teatejooks
Foto: Marko Mumm

Reedel, 22. septembril toimub kaheksateistkümnendat korda Eesti suurim koolinoorte spordiüritus heategevuslik Teatejooks. Osalema on oodatud 5.–9. klasside õpilased 8-liikmeliste võistkondadena. Joosta tuleb 200 kuni 400 meetrit, et populariseerida liikumist ja koguda toetust Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse Toetusfondile. Suurüritusega algab Euroopa Spordinädal Eestis.

„Teatejooksu ja laiemalt ka Spordinädala eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest. Ka lühike distants võib teinekord olla piisav, et tuua naeratus näole ja anda hea enesetunne terveks päevaks,“ ütleb Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

Sel aastal toimub Teatejooks Tallinnas Lauluväljakul, kus jookstakse ümber laulukaare, ning veel 27 staadionil ja pargis üle Eesti. „Traditsiooniliselt on kohapeal osalejaid innustamas tegevsportlased ja tuntud spordisõbrad, mis noortele väga meeldib. Osavõtuarvud on viimastel aastatel ületanud juba 12 000 piiri. Tullakse klasside ja koolide kaupa, eestvedajateks õpetajad ja kohaliku spordielu eestvedajad,“ kommenteerib Pallase.

Lisaks õpetab Teatejooks noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas. Selleks toetab Teatejooks igal aastal nii sõna kui heategevusega Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse liikumisvõime kaotanud lapsi. Sel aastal kogub Teatejooks HNRK-le suhtlusroboti ostmist, millega ravil olevad lapsed saavad aega veeta.

Heategevuslik Teatejooks on osavõtjatele tasuta. Registreerimine on avatud kuni 08.09.2023 kodulehel www.teatejooks.ee.

Täiskasvanud saavad võimendada Teatejooksu missiooni ja toetada Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse tegevust, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel www.hnrk.ee/toetusfond.

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste korraldamiseks. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetaja spordinädala läbiviija SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskus, lisaks panustavad Rademar, Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn, Pärnu linn ja Eesti Kergejõustikuliit.

Allikas: www.teatejooks.ee