Simple Session 2025: Kauaoodatud tagasitulek Unibet Arena hiigelväljakule

Liam Pace. Foto: Garry Jones

Eesti ekstreemspordi ikoonsündmus Simple Session tähistab 2025. aastal oma 25. sünnipäeva naastes suurejoonelise festivaliga Tallinnasse Unibet Arenale. Tuleva aasta 8.–9. märtsil toimub sündmus üle viie aasta taas varakevadisel ajal oma kodusel areenil. 

Simple Sessioni korraldaja Risto Kalmre sõnul on ekstreemspordi entusiastid ja kogukond nii Eestis kui ka üle maailma naasmist rohke publiku ette väga oodanud. Kalmre jagab entusiasmi ja lootust, et võrreldes vähem mahutava Põhjala tehase ja käesoleva aasta Tartus sündmusega tuleb järgmisel aastal taas tuhandeid ekstreemspordientusiaste kokku. “Simple Sessioni tagasitulek Unibet Arenale, kus festivali Tallinna ajalugu alguse sai, on märgiline mitmes mõttes – oleme valmistamas ette midagi erakordset, et tähistada festivali 25. sünnipäeva, ja samas tahame taas näidata ürituse massiivsust ja efektsust, mille poolest Simple Session kuulus on – paljud sõitjad on suurele areenile kohaseid kõrgeid ja järske rampe ning pargisõidu-distsipliini väga igatsenud,” räägib Kalmre.

Simple Sessioni kolmekordne BMX-sõidu võitja, austraallane Boyd Hilder jagab Kalmre elevust. “Olin väga põnevil, kui kuulsin, et Simple Session Unibet Arenale naaseb. Miski ei ületa seda energiat, kui sõidad hiiglaslikul võistlusväljakul tohutu rahvamass kaasa elamas. Kavatsen kindlasti nii 2024. kui 2025. aasta Simple Sessionist osa võtta,” lubab Hilder.

Boyd Hilder
Boyd Hilder. Foto: Naoki Gaman

Enne veerandsajandat sünnipäeva peetakse aga kõigepealt maha 2024. aasta Simple Session, mis toimub 21.–25. augustil Tartus, vaid loetud nädalad peale Pariisi Olümpiamänge, kus rula ja BMX alad teist korda Olümpiamängude kavas on. Simple Session 24 võistlusplats kerkib ajaloolisse Tartu Kammivabrikusse ning erinevad sündmused toimuvad põhipäevadele eelneva nädala jooksul üle kogu Tartu linna. Käesoleva aasta sündmus on samuti tähenduslik – nimelt sai Simple Session alguse 24 aastat tagasi just Tartust. Seega enne kui minnakse tagasi maailmatasemel hiigelareenile, tehakse kummardus ajaloole ja minnakse tagasi juurte juurde, Tartusse.

Simple Session toob kokku maailmatasemel võistlejad BMX-i ja rula aladelt, pakkudes vaatemängu ja adrenaliini tuhandetele kohalviibijatele. Üritusel osalevad oma ala tippsõitjad mitmekümnest riigist, et võistelda auhinnaliste kohtade nimel ning näidata oma oskusi ja loovust. Võistlusi saadab mitmepäevane kontsertide ja peoprogramm.

Tartu sündmuse piletid tulevad müügile märtsi alguses. Simple Session 24 esitlev partner on Doritos. Simple Session on üks Tartu 2024 Euroopa Kultuuripealinna tähtsündmusi.

Allikas: Simple Session