Sihtasutus Noored Olümpiale ootab noorsportlasi kandideerima stipendiumikonkursile

Noored Olümpiale stipendiaadid 2018-2019
Noored Olümpiale stipendiaadid 2018-2019

Sihtasutus Noored Olümpiale kuulutas välja järjekorras juba neljanda stipendiumikonkursi.

Eesti ettevõtjate toel loodud noorte sportlaste tugisüsteem pakub stipendiumi raames lisaks rahalisele toele erinevaid koolitusi, mis õpetavad kuidas treenida oma vaimset poolt ja leida toetajaid. Kandideerima on oodatud kõik 18 kuni 25-aastased olümpiamängude kavas olevaid individuaalalasid harrastavad sportlased, kes pürgivad spordimaailma absoluutsesse tippu.

Stipendiumikonkursi võitja saab rahalise toe ja maailmatasemel koolitused terveks olümpiatsükliks ehk kuni neljaks aastaks. Stipendiumi rahaline maht on Eestis kõige suurem – sportlasele eraldatakse kokku kuni 40 000 eurot. Väljaantava stipendiumi üheks osaks on sportlase vaimne treening (mindset coaching), mis aitab noorel sportlasel seada eesmärke ning õpetab toime tulema tagasilöökide ja pingetega nii treeningutel kui võistlussituatsioonis. Lisaks on fookuses isikubrändi loomise ja turundusoskuste arendamisele suunatud koolitused, mis aitavad sportlasel fänne ja toetajaid leida.

Sihtasutus Noored Olümpiale on loodud spordientusiastidest ettevõtjate eestvedamisel sooviga anda heategevuse kaudu oma panus Eesti spordi arengusse. Sihtasutuse eestvedaja Paavo Pauklini sõnul on stipendiumiprogramm leidnud palju positiivset vastukaja nii noorsportlaste kui sihtasutuse toetajate poolt. “Rõõm on näha, et lühikese aja jooksul oleme suutnud leida suure hulga ettevõtjatest toetajaid, keda meie tegevus kõnetab. Pikaajaline eesmärgipärane tegevus, süsteemsus ja kirg on edukuse aluseks nii spordis kui ettevõtluses. Kutsume meie toetajate ringiga liituma kõiki Eesti ettevõtjaid, kellele läheb korda, et meie järelkasvul oleks edaspidi inspireerivaid eeskujusid spordis.“

Sihtasutus Noored Olümpiale praegused stipendiaadid on vasaraheitja Anna Maria Orel, epeevehkleja Katrina Lehis, aerutaja Joosep Karlson, kiiruisutaja Marten Liiv, judokas Mattias Kuusik ja vibulaskja Reena Pärnat. Varasemalt on sihtasutuse stipendiumi saanud ka kahevõistleja Kristjan Ilves.

Stipendiumitaotluste esitamise tähtaeg on 31.05.2019 kell 12.00. Lõpliku valiku teeb sihtasutus Noored Olümpiale stipendiumikomisjon käesoleva aasta juulikuu jooksul. Kandideerimistingimustega saab tutvuda ja stipendiumitaotlusi esitada sihtasutuse kodulehel.

Lisainfo:
Paavo Pauklin
+37255595518
paavo@nooredolumpiale.ee

Valdur Jaht
+3725251116
valdur@nooredolumpiale.ee

Allikas: Noored Olümpiale