Spordiennustamise ajalugu

Spordiennustus

Sport mängib nüüd meie igapäevaelus olulist rolli. Inimesed naudivad nii spordiga tegelemist kui ka oma lemmik meeskonnale kaasa elamist. Paljud fännid mitte ei naudi ainult lemmikmeeskonna vaatamist, vaid soovivad ka teha panuseid  nendele sündmustele. Spordikihlvedudel on tegelikult pikk ajalugu ja see on juba toimunud sajandeid.

Ajaloolastel on üsna raske täpselt kindlaks teha, millal spordikihlveod täpselt algasid. Nad teavad, et see on umbes tuhandeid aastaid tagasi, kui inimesed panid panuse sündmuse tulemustele. Ennustused olid tavapärased Vana-Roomas, kus kihlvedusid võis paigutada ainult Rooma linnas sõjavankerite või tsirkuse puhul. Loomulikult ei ole seaduslikkus kunagi peatanud inimesi ennustuste tegemisest. Ajaviide jätkus aastate jooksul kuni tänapäevani.

Üks muster jääb spordikihlvedude osas tõeks ja see on tegevuse seaduslikkus. Sajandite jooksul varieerus kihlvedude esinemissagedus sõltuvalt riigi valitsuse poliitikast. Viimasel ajal on hasartmänge reguleeritud, sest mõned näevad seda kui avatud ust organiseeritud kuritegevusele. Paljud näevad seda kui võimalust maksutulude parandamiseks, aidates rahvastel pakkuda oma kodanikele rohkem teenuseid.

Viimastel aastakümnetel oli spordikihlvedude üks suurimaid muutusi interneti lisandumine. Kui online kasiinod hakkasid oma mänge võrgus pakkuma, muutus terve süsteem täiesti. Spordikihlvedude lisamine online-mängudele oli samuti loomulik sobivus. Tegelikult leiavad spordifännid, et internetis panustamine on palju kergem kui teha seda mujal, sest infot on poole rohkem ning selle järgi on kergem otsuseid teha. Ka paljude spordiennustus saitide kättesaadavuse tõttu saavad fännid osta parimaid koefitsiente ja pakkumisi.

Täna on spordikihlvedude tegemine suur tööstusharu ja meelitab palju kliente. Seda edu silmas pidades tundub, et see on hea.

Ajaviide jätkus aastate jooksul kuni tänapäevani

Kaasaegse spordikihlvedude eelkäijaks oli ilmselt hobuste võidusõit. Suurbritannias said kihlveod hobustel populaarseks 18. sajandi alguses. Samuti sai ürpis kuulsaks rallide peale panustamine nagu näiteks Le Mans Burgatti ralli peale panustamine Prantsusmaal. Uue Maailma riigid järgisid eeskuju ning 19. sajandi lõpus olid USA-s, Kanada-s ja Uus-Meremaal riiklikud seadused, mis reguleerivad hasartmänge. Järgmine suur edusamm spordi hasartmängudes oli online-kasiinode tekkimine 1990. aastatel ja sellega seotud spordipanustamis lehed. Pärast seda on tehtud suuri edusamme kuna tänapäevaks on paljudes riikides mängimine reguleeritud ning tänu sellele on mängijatel väga lihtne ning turvaline huvi korral panuseid teha.

Sisuturundus