Eesti sulgpalluritele tõi Euroopa Mängude loos põnevad vastasseisud

Raul Must

Eelmisel nädalal loositi Euroopa Mängude sulgpalli tabelid, mis tõotavad Eesti mängijatele mitmeid tasavägiseid vastasseise.

Kõige raskema loosi sai Eesti esireket Kristin Kuuba, kes asub maailma edetabelis 61. kohal. Tema vastasteks tuli Türgi parim Neslihan Yigit (BWF 47). Alagruppi loositi veel Bulgaaria parim üksikmängija Linda Zetchiri (BWF 59) ja Ukraina esinumber Maria Ulitina (BWF 112). Nii Zetchiri kui Ulitina on samuti maailma edetabelis varem kuulunud viiekümne parima hulka.

Kristin Kuuba
Kristin Kuuba

Kristin Kuuba alagruppi võib naiste üksikmängu kaheksast alagrupist pidada kõige tasavägisemaks, kus kõik mängijad võivad pretendeerida alagrupi võidule, kuid ka viimaseks jääda. „Loosiga mul väga õnne ei olnud. Sain tõelise surmagrupi, kus mitte ühtegi kerget mängu ei ole. Olen kõiki vastaseid ka vähemalt korra varasemalt võitnud, seega tulevad kindlasti väga pingelised lahingud,” hindas Kuuba loosiõnne. Alagrupist pääseb üksikmängudes edasi kaks parimat, kes saavad kuueteistkümne sekka kaheksandikfinaali, mille on endale eesmärgiks seadnud ka Kuuba.

Meeste üksikmängus oli Raul Mustale (BWF 91) loos armulisem. Kõige tugevama vastasena tuleb alagrupis vastu astuda teise paigutuse saanud ja maailma edetabelis 13. kohal olevale Anders Antonsenile Taanist. Teised Musta vastsed on Zvonimir Durkinjak (BWF 106) Horvaatiast ja Maxime Moreels (BWF 96) Belgiast. Raul Musta hinnangul võib alagrupi tugevust hinnata keskmiseks: „Teise paigutusega taanlane on maailma üks tippmängijad, aga teised mängud alagrupis on kõik võidetavad.“

Paarismängudes võivad loositabelitega olla rahul Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel. Maailma edetabelis 64. kohal asuv Eesti paar sattus Euroopa Mängudel asetatud paaridest samasse gruppi eelmise aasta EM pronksi võitjatega prantslaste Emelie Lefel ja Anne Traniga. Lisaks on nende vastased Lise Jaques ja Flore Vandenhoucke Belgiast ning Valgevene paar Alesia Zaitsava ja Anastasiya Cherniavskaya.

Marran ja Rüütel
Marran ja Rüütel

Marran ja Rüütel loodavad nii Belgia kui Valgevene paari vastu võidu võtta ja koos prantslastega olla peamised pretendendid alagrupi kahe parima kohale, kes mõlemad pääsevad veerandfinaalidesse.

Meeste paarismängus said Euroopa Mängudel osaleva kuueteistkümne paari sekka Eesti esipaar Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner. Kuna Kaljurand ja Käsner olid osalevatest paaridest ühe nõrgima edetabeli kohaga, on alagrupist edasipääsu raske loota. Loos tõi eestlastele vastu OM pronksi inglased Chris Langridge ja Marcus Ellise ning Prantsusmaa parima paari Ronan Labari ja Thom Gicqueli, Nemad on ka peamised soosikud alagrupist edasi liikuma. Eeldatavalt alagrupi kolmandale kohale tuleb eestlastel mängida iirlaste Joshua Magee ja Paul Reynoldsi vastu.

KäsnerKaljurand
Käsner ja Kaljurand

Euroopa Mängude sulgpalli turniir algab 24. juunil.

Allikas: Eesti Sulgpalliliit

Fotod: Oleg Harchenko