Triatlonitiimi TR1HARDS kõrgelt motiveeritud noormehed

Johannes Sikk
Johannes Sikk

Kui eelmises loos saime tuttavaks triatlonitiim TR1HARDS tüdrukutega, siis nüüd teeme lähemalt tutvust noormeestega.

Uurisin ka poistelt, millised on nende tulevikuplaanid ja eesmärgid, mis neile triatloni juures meeldib, mis ei meeldi, kellele nad triatloni soovitaksid, millised on olnud kõige meeldejäävamad võistlused, mis on nende moto, kes on lemmik triatleet ja millised on hobid peale spordi. Lisaks jagasid mõned sportlased oma lemmikretsepti.

JOHANNES SIKK

  1. Minu tulevikuplaanidesse kuulub triatlon. Annan endast parima, et jõuda maailmatippu ja teen seda nii kaua, kuni endal tahtmist ja motivatsiooni on.
  2. Triatloni puhul meeldib, et see on väga mitmekülgne, seega on lihtsam rutiini taluda. Lisaks on triatlon väga väljakutsuv, mistõttu on iga päev võimalik ennast uutes olukordades proovile panna. See arendab mind ka inimesena. Triatloni puhul on kõige ebameeldivam, et see on nii raske ja kergemaks ei lähe ka kunagi. Eks areng toimubki siis, kui on raske.
  3. Soovitaksin triatloni neile, kes otsivad endale väljakutset või neile, kellele ühest kestvusspordialast väheks jääb.
  4. Minu jaoks kõige meeldejäävam võistlus oli eelmisel aastal Tartus toimunud juunioride Euroopa meistrivõistlused. Oli suurepärane tunne võistelda kodupubliku ees ning veelgi paremaks tegi asja, et võistlus läks väga hästi.
  5. Arvan, et üsna hästi toimib lause “Trust the process”. Triatlon on väga aeganõudev spordiala, tuleb olla kannatlik ning uskuda sellesse, mida teed.
  6. Eeskujuks on Javier Gomez-Noya.
  7. Teisi hobisid väga pole, aga vaba aega kasutan treeningutest puhkamiseks, näiteks sarju vaadates.
  8. Lugemisega on natuke pahasti. Kuigi lugeda mulle meeldib, siis tavaliselt mul ei ole viitsimist uue raamatuga alustada või siis kardan pettuda, kui peaks kehvema raamatu otsa sattuma.
  9. Toidu tegemisega on ka pigem kehvasti. Lihtsamate söökidega saan ise hakkama, aga uhkemat rooga ise vist päris valmis ei meisterda.

KAAREL TREPP

  1. Tulevikuplaane kivi sisse raiunud pole, kuid sooviks jätkata spordi tegemist nii kaua, kuni tervis kannatab. Samas oleneb profisportlase karjäär võimalustest ning edasisest arengust.
  2. Triatlonis meeldib enim, kui kõik kolm ala moodustavad ühise kena terviku ning kõik õnnestub. Samuti on pingutus ning võistlusest tingitud adrenaliin tihti sõltuvust tekitavad. Triatloni juures võivad muutuda rutiinseks igapäevased pikad trennid ning kuiv trenni tegemine, eriti kuna Eestis on lisaks päikselisele ilmale ka täieliku vastandina külmad ning pimedad õhtud.
  3. Ma soovitaksin triatloni eelkõige inimestele, kellele meeldib sport ning võistlemine, kuid kes ei soovi liiga palju rabelemist. Samas pakub triatlon oma kolme alaga vaheldust.
  4. Kõige meeldejäävamad võistlused on ikka suurvõistlused välismaal, kus saab näha oma ala parimaid ning nendega võistelda. Ilusaim võistluskoht siiani on Lausanne Šveitsis.
  5. Otseselt seina peal mõnda ütlust kirjas pole, kuid meelde on mul jäänud: „When the going get tough, the tough get going.”
  6. Eeskujuks on Javier Gomez-Noya.
  7. Peale spordi meeldib mulle vaadata sarju ning olla kursis tehnoloogiamaailmas toimuvaga. Samuti on hea vaheldus arvutimängud.
  8. Tihti ma ei loe, kuid mulle väga meeldis Mart Poomi autobiograafia.
  9. Lemmik kook: virsiku-kohupiimakook

Põhi: 125 g võid, 1 dl suhkrut, 1 muna, 3 dl jahu, 1 tl küpsetuspulbrit

Katteks

1 suur virsikukompott

250 g kohupiima

250 g hapukoort

1 dl suhkrut

2 muna

2 spl tärklist

Ahi kuumutada 200 kraadini, määrida ümar silikoonvorm õliga, segada põhjaained mikserkannus segamislusikaga või kaabitsaga, panna vormi ja küpsetada 10 minutit. Segada pealisained, virsikupoolikud panna taignale ja kallata peale kohupiimasegu ning küpsetada veel 30 minutit, kuni servad on vormi küljest lahti.

ARMIN ANGERJÄEV

  1. Minu tulevikuplaanis on tegeleda triatloniga nii kaua, kui ma saan ning eesmärk on kindlasti jõuda WTS-ile. Samuti ei välista olümpiale minekut.
  2. Ei meeldi kindlasti triatloni auhinnad, kuna stardimaks on kõvasti suurem, kui see, mida me esikolmiku kohtade eest saame. Vahel jääb ka vaba aega väheks. Meeldib kindlasti seltskond, kellega ma koos treenin ja võistlen. Samuti meeldib mulle erinevatel võistlustel ennast proovile panna.
  3. Soovitaks ainult sellepärast, et inimesed saaksid aru, kui raske see tegelikult on. Kõrvalt vaadates ei saa aru, kui palju tööd see spordiala tegelikult vajab. Kui sa tahad teha triatloni professionaalselt, siis ole valmis ka palju ohverdama.
  4. Kõige meeldejäävamad võistlused on need, kus on läinud tõeliselt hästi või kus ma olen ennast ületanud. Samuti võistlused, kus olen poodiumile jõudnud.
  5. Enda jaoks ei ole mul mingisugust motiveerivat lauset, motivatsiooni jaoks on mul kas teised trennikaaslased või muusika.
  6. Eeskuju on Richard Murray.
  7. Vaba aeg sisustan kas puhates või sõpradega koos olles.
  8. Lugemine ei ole just kõige meeldivam tegevus, aga vaatan palju filme ning lemmikraamat juba noorest saati on olnud „Roostevaba mõõk“.

OSKAR MILLER

  1. Plaan on jätkata treenimisega ja olla tulevikus piisavalt heas vormis, et konkureerida vanuseklasside tasemel oma vanuste parimatega.
  2. Meeldib see, et on kolm ala. Natuke varieeruvust. Ei ole midagi, mis ei meeldiks. Kui, siis võib-olla varahommikused ujumised.
  3. Soovitaksin triatloni proovida suuresti elamuse tõttu, mida triatloni läbides on võimalik saada.
  4. Meeldejäävaim on seni 2018. aasta triatloni Eest meistrivõistlused Narvas, sest tegemist oli minu esimese triatloniga.
  5. Mul pole motot, kuid on üks lause, mille järgi tahaks elada: ma tahan iga päev ärgata üles parema enesetundega kui ma eelmisel õhtul magama läksin.
  6. Eeskuju on Tim Don.
  7. Hobideks on arvutiga mängimine ja sudokude lahendamine.
  8. Loen palju majandusega seotud raamatuid, kuid lemmikut ei oska hetkel nimetada.

RALF-MARCUS LAIVA

  1. Minu tulevikuplaan on jõuda maailmatasemele pikal triatlonidistantsil ja IRONMAN-i distantsil, kuna tunnen, et suudan ennast paremini realiseerida just sellisel võistluskursil.
  2. Mulle meeldib emotsioon, mille saan pärast võistluse lõpetamist ja võistluse ajal. See tunne on hea, kui näed, et oled andnud rajal kõik ja oled saavutanud väärilise koha. Ei meeldi, kui võistluse korralduslik pool ei vasta makstud tasule.
  3. Soovitan triatloni, kuna tegemist on spordialaga, mis hõlmab kolme täiest erinevat spordiala, mis tähendab, et sa pead suutma kõigil aladel ennast teostada. See toetab mitmekülgset arengut.
  4. Meeldejäävad on need võistlused, kus olen suutnud anda endast maksimumi ja näen ka sellele järgnevat tulemust.
  5. „Never stop pushing yourself to limits“ on üks lause või moto, mis mind on motiveerinud, sest isegi kui olen võistluse ajal täiest omadega läbi ja lõppu ei paista, lähen ikka edasi.
  6. Minu lemmik triatleet on minu esimene treener Kadri Possul, kellega koos viis aastat tagasi oma triatleedi karjääri alustasin. Lisaks temale on minu suureks eeskujuks meie treener Marko Albert.
  7. Hobiks on fotograafia, aga lisaks triatlonile tegelen suusatamise ja vähesel määral ka motospordiga.
  8. Jah, mulle meeldib lugeda, kuid koolis kohustusliku kirjanduse kõrvalt on väga raske midagi muud lugeda, hetkel on käsil „Suur Triatloni Raamat“.
  9. Minu lemmik toiduretsept on väga lihtne: 350 ml keevasse vette tuleb lisada 2 dl riisihelbeid, siis tuleb neid segada 3-4 min ja saabki pudru valmis. Sinna peale läheb mustikamoos. Kui on värskeid marju, siis nendega on veel parem.

RISTO HOLTSMEIER

  1. Minu eesmärk on jõuda omal alal tippu. Tulevikuplaanide osas tahaks esmalt saada kõrgeid kohti Euroopa triatloni karikaetappidel, aga kindlasti on peas ka kogu aeg mõte jõuda olümpiamängudele.
  2. Triatloni juures meeldib mulle, et ala ei ole üksluine, saad teha nii ujumist, ratast kui ka jooksu. Näiteks saad teha mõni päev kõiki kolme ala, teine päev kahte jne. Samuti meeldib, et triatlon arendab tervet keha ning on huvitav.
  3. Triatlonis meeldib mulle kõige vähem jooksmine, kuna see on mul kõige nõrgem ja raskem ala triatloniga tegelemisest saadik ning vahel on tänu jooksmisele mõned head kohad võistlustel saamata jäänud.
  4. Soovitaksin triatloni kõigile spordisõpradele, kes tahavad panna ennast proovile ja otsivad uusi väljakutseid.
  5. Eeskuju on Vincent Luis.
  6. Kuna treeningud võtavad suhteliselt palju vaba aega, siis muudeks hobideks väga palju aega ei jää. Küll aga sisustan oma vaba aja sõpradega võrkpalli ja jalgpalli mängides, kinos käies või veedan aega arvutis.
  7. Raamatutega ma väga sõber ei ole, pigem eelistan vaadata filme.
  8. Kuna süüa ma põhimõtteliselt ei tee, siis lemmikretsept mul ei ole.

KarlKARL MELL

 

  1. Hetkel üritan veel otsustada, kas söösta kohe pikematele distantsidele või piirduda algul lühikestega. Unistus – Hawaii Ironmani poodium.
  2. Meeldib finišieufooria, distsipliin, hommikujooksud (kui üles suudad saada), pikad trennipäevad/nädalad, laagrid. Ei meeldi ajapuudus, kehvasti läinud võistlus.
  3. Muidugi soovitaks tratloni! Sport ei tee kellelegi halba ja kolme erinevat ala tehes ei lähe ka kunagi igavaks. Lisaks õpetab triatlon väga hästi aega planeerima ja seda, kui oluline on distsipliin.
  4. Meeldejäävaim on kindlasti Lanzarote Ironman! Pärast nii rasket ja pikka päeva finišisse tulles on tunne kirjeldamatu. Alati jäävad meelde need võistlused, kus suudad endast kõik anda.
  5. Motiveeriv lause: kui triatloni lõpus joostes valus ei ole, siis ei jookse sa piisavalt kiiresti.
  6. Jan Frodeno ja Lionel Sandersi tegemistel hoian hea meelega silma peal, aga suurimaks eeskujuks on nii triatleedi kui ka inimesena ikkagi oma treener Marko Albert.
  7. Lisaks triatlonile mängin hea meelega võrkpalli, aga ega trennide kõrvalt palju vaba aega ei jäägi.
  8. Elulugusid loen küll hea meelega. Silmapaistvaimaks on jäänud Chrissie Wellingtoni autobiograafia.

Tekst: Jelena Bondarchuk

Fotod: Ralf-Markus Laiva

1 Comment on Triatlonitiimi TR1HARDS kõrgelt motiveeritud noormehed

  1. Tòesti,jah.Esikolmiku auhinnad on väga nigelad.Siin vòiks sportlasi ikka väärtustada ka.

Comments are closed.