Aluksnes peetud triatloni supersprindi distantsi Balti meistrivõistlustel sai esikoha Henry Räppo

Vasakult Arturs Liepa, Henry Räppo ja Gregor Rasva. Foto: Eesti Triatlon
Vasakult Arturs Liepa, Henry Räppo ja Gregor Rasva. Foto: Eesti Triatlon

Räppo võidutulemuseks meeste klassis mõõdeti 29 minutit ja kaheksa sekundit. Ta edestas tiitlikaitsjat Arturs Liepat kümne ja kaasmaalast Gregor Rasvat 37 sekundiga.

„Võistlus läks suures osas plaanipäraselt,“ kinnitas Räppo. „Veest väljusin teisena, rattale läksin kolmandana. Eesmärk oli kohe rattadistantsi alguses tugevalt sõita, et väiksema grupiga eest saada. See õnnestus ja koostöö kahe lätlase ja teise eestlasega sujus. Jooksus püsisime lätlasega umbes kaks kilomeetrit koos kuni ta kiirendas. Jõudsin talle uuesti järele ja ründasin ise. Vahe tuli kohe sisse ja sain seega lõpuni veidi rahulikumalt tulla. Peale Madridis toimunud EM-i olin veidi haigusega kimpus ja kogu nädala pole ma ennast hästi tundnud, kuid täna oli tunne juba veidi endale normaalsem.“

Teistest eestlasteist sai Johannes Sikk viienda, Armin Angerjärv kuuenda, Rinel Pius seitsmenda, Robin Randoja kaheksanda, Gert Martin Savitsch üheksanda, Risto Holtsmeier 11., Oskar Hein 17., Laur Välja 19., Tristan Vertmann 20., Hugo Rask 22. ja Holger Vitsur 23. koha.

Naiste seas pälvis esikoha Beate Jansone tulemusega 34 minutit ja 23 sekundit. Teise ja kolmanda koha teenisid eestlannad Liis Kapten (+0.10) ja Etriin Etverk (+0.23). „Jäin tulemusega ülirahule,“ rõõmustas Etverk finiši järel. „Suutsin end igal alal ära realiseerida ning midagi ei jäänud kripeldama. Ujumine oli okei ning kiire vahetusalaga õnnestus saada rattasõiduks heasse gruppi. Ratas oli päeva raskeim osa, kuid pidasin vastu. Jooksu algul sain kohe aru, et täna on head võimalused olemas. Andsin endast maksimumi ning õnneks ei vedanud jooksujalad mind alt.“

Teistest eestlannadest sai Mirtel-Madlen Siimar kuuenda, Grete Maria Savitsch kaheksanda, Maria Liis Alt 11., Hanna-Liisa Värik 13., Alexandra Schipai 14., Meri-Lill Plagnaud 15. ja Elis Leetma 16. koha.

Allikas: Eesti Traitlon