Tondiraba Jäähallis lõppes nädal aega kestnud maadluse juunioride MM

Maadluse juunioride MM

Eile lõppesid Tondiraba Jäähallis nädal aega kestnud maadluse juunioride maailmameistrivõistlused. Viimased medalivõitjad selgusid Kreeka-Rooma maadluse kaalukategooriates 60, 67, 72, 82 ja 97 kg. Riikide arvestuses võitis Venemaa.

Kreeka-Rooma maadluses tuli riikide arvestuses võitjaks Venemaa 157 punktiga. Teiseks tuli 121 punktiga Iraan ning kolmandaks 117 punktiga Türgi.

Eesti Maadlusliidu presidendi Jaanus Paevälja sõnul jäi Rahvusvaheline Maadlusliit eestlaste korraldatud võistlusega väga rahule. „Kõik külalised, Rahvusvahelise Maadlusliidu delegaadid ja võistlejad on ainult positiivset vastukaja andnud. Isegi veidi uskumatu, et me nii hästi tegime, kuna see oli meil ju esimene kord,“ kommenteeris Paeväli.

Eesti koondisele paneb Paeväli 5-punkti skaalal hindeks 4-. „Viktoria Vesso tegi naistemaadluses väga hea matši rumeenlannaga. Võitis teda ülekaalukalt. Poolatarile kaotas küll järgmises ringis 3:6, aga oluline on siinkohal, et mõni kuu tagasi toimunud EM-il kaotas ta samale vastasele 3:10, nii et Viktoria on õigel teel ja me kuuleme temast veel palju head,“ rääkis Paeväli.

„Kreeka-Rooma koondislastest tegi Karelson väga hea soorituse, aga tema puhul tuleb arvestada, et ta on ainult 16-aastane. Neil võistlustel osalemiseks oli tal eraldi Rahvusvahelise Maadlusliidu, arstide ja vanemate luba, sest kõik näevad, et tegemist on noore talendiga ja ma usun, et Richardist kasvab tulevane maailmameister ja olümpiavõitja,“ jagus Paeväljal kiidusõnu noore eestlase kohta.

Millal võiks Eesti korraldada maadluses järgmised suured tiitlivõistlused? „Me saime tehnilistelt delegaatidelt tõeliselt kõrge hinnangu ja ma tean, et võistluste korraldusliku poolega jäädi väga rahule, mistõttu meie šansid on head. Samas on suured EMi ja MMid mitme aasta peale ära jaotatud, aga võib-olla 2021. aastal suudame rahvast üllatada mõne toreda tiitlivõistlusega,“ lisas Paeväli.

Võistluse tulemusi näeb siit.

Foto: Hendrik Osula