Škoda Laagri 22. Rakke Rattamaraton üllatab uue rajaga

21. Rakke Rattamaratoni start
Škoda Laagri 21. Rakke Rattamaratoni start. Foto: Bosch Eesti Maastikurattasari

Juulikuu viimasel päeval toimub Škoda Laagri 22. Rakke Rattamaraton, mis pakub ratturitele 48 km põhisõitu, 17 km poolmaratoni ja lisaks ka lastesõite.

Škoda Laagri 22. Rakke Rattamaratoni peakorraldaja Enno Eilo sõnul on maratoni rada suures osas muutunud võrreldes varasemaga. „Enne võistlust toimus meil ka Avatud raja sõit, kus oli üllatavalt palju osalejaid. Usun, et suuresti muutunud rada ja uued lõigud tingis suure huvi maratoniraja testimise vastu. Lisaks on meil muutunud poolmaratoni rada, mis on nüüd oluliselt lühem ja veidi rohkem maastikul. Kuna vihma pole vahepeal väga tulnud ja rada on suhteliselt kuiv, siis on oodata sel pühapäeval väga mõnusat võistluspäeva,“ lausus Eilo ja julgustas võistluspäevast osa võtma kogu pere, kuna ka sel korral toimuvad lastesõidud.

Hetkel hoiab meestest esikohta Josten Vaidem (Fixus) 5887 punktiga, tema järel on Peeter Tarvis (Veloplus) 5950 punktiga ja kolmandal kohal Gert Jõeäär (Veloplus) 5932 punktiga, kes kõik on end ka Škoda Laagri 22. Rakke Rattamaratonile kirja pannud.

Naiste esikolmiku moodustavad hetkel Merili Sirvel (RR Siplased/Vitax) 5539 punktiga, Mari Kruuser (Spordipartner Racing Girls) 5536 punktiga ja Maris Lillep (Redbike Naised) 5471 punktiga.

Võistkondlikus punktiarvestuses kuulub esikolmikusse Veloplus, Team Antsla ja CCRM. Naiskondlikus punktiarvestuses vastavalt Spordipartner Racing Girls, RR Siplased/Vitax ja Spordiklubi Rakke Naiskond.

Praeguse seisuga on maratonile kirja pannud ligi 800 osalejat ja oodata on mõnusat päikselist võistluspäeva. Kuni kolmapäeva õhtuni saab maratonile registreeruda tavahinnaga, seejärel saab võistlusele kirja panna end kohapeal võistluspäeval.