6 võimalust olla iga päev füüsiliselt aktiivsem

Kõhulihaste treening

Kui sa tahad iga päev kulutada vähemalt 20-30 minutit selleks, et olla füüsiliselt aktiivne, siis ära jäta kasutamata ühtegi võimalust. Pealegi, sinu lihased ei saa aru, kas sa viibid moodsas jõusaalis või oma köögis – seni kui sa neid kasutad, püsivad nad ka toonuses.

Sa võid kulutada vähemalt 500 lisakalorit päevas, kui lisad oma igapäevastesse olukordadesse natukene ekstra liigutamist. Selline tegevus ei asenda kahtlemata regulaarseid treeninguid, sest üks n-ö lisaharjutus võtab aega kõigest minut või paar sinu ajast. Tehes aga väikeseid „ekstraid“ kogu päeva jooksul igal pool, kus saad – pliidi ees toimetades, teleka ees istudes või hambaid pestes, hoiad hapnikku ringlemas ja füüsist paremas vormis.

Pinguta tuharalihaseid

Tee seda liftis, trepist alla minnes või pangakontoris järjekorras seistes. Keegi ei pane seda tähele, aga selle mõju on päris efektiivne.

Hoia jalad toonuses

Siruta ja kõverda jalgu kontoris laua taga istudes või tee kükke, kui hommikul ja õhtul hambaid pesed.

Võimle kõht trimmi

Kui vaatad elutoas diivanil telekat, siis roni parem põrandale võimlemismatile ning tee kõhulihase harjutusi. Näiteks sõlmi endaga kokkulepe, et teed iga reklaamipausi ajal erinevaid kõhulihaste harjutusi.

Käi rohkem jala

Tööle minnes pargi auto võimalusel töökohast 1-2 km kaugusele ja kõnni see vahemaa jalgsi, peale tööd vii auto koju ja mine toidupoodi või lapsele lasteaeda järele jalgsi. Kui viimane pole ajaliselt võimalik, siis kasuta vähemalt liftide asemel alati treppe.

Lisa lihastele elastsust ja painduvust

Kui istud arvuti taga või vaatad tugitoolis filmi, siis tee vahepeal venitusi. Toeta üks jalg täistallaga maha ja aseta teise jala kand põlvele. Painuta ennast kergelt ette kuni tunned venitust tuharalihases. Teine variant – seisa ühel jalal ning võta teise jala varvastest kinni ja tõsta see selja taha üles, nii et tunned venitust reie nelipealihases. Tee mõlemat harjutust mõlema jalaga vaheldumisi mitu korda järjest ning hoia venitust 30 sekundit. Venitusharjutuste tegemine soodustab keha painduvust ning aitab lihastel püsida elastsetena.

Nutiaeg = füüsiline koormus

Kui armastad palju aega veeta telefonis, siis ära tee seda lihtsalt voodis vedeledes või diivanil lesides. Selle asemele mine telefoniga seina äärde, toeta selg vastu seina ja painuta põlved 45-90 kraadise nurga alla. Hoia asendit nii kaua kuni Facebooki feedi vaatad või Twitteris postitusi loed.

Muuda oma jõudeaeg kergeks treeninguks ning kasuta igat võimalust kehale rohkem pingutust pakkuda. Kõik need väikesed hetked mõjuvad tervisele ja enesetundele kahtlemata positiivselt!

Allikas: everydayhealth.com

Foto: Shutterstock.com