Tippujuja Kregor Zirk elab kaasa jalgpalli MM-ile: Argentiina on kahtlemata üks tugevamaid tiime kogu maailmas

Kregor Zirk
Kregor Zirk. Foto: erakogu

Eesti tippujuja Kregor Zirk on valmistumas järgmisel nädalal Austraalias algavateks lühiraja maailmameistrivõistlusteks, aga ühe silmaga on mees jälgimas ka tuliseid jalgpalli MM-i lahinguid.

23-aastane ujuja alustas enda sporditeed jalgpalli mängides, aga lõpuks haaras ujumine ta endale. “Kuna väiksena olin alati aktiivne, siis panid vanemad mind kohe lasteaias jalgpallitrenni ning käisin seal umbes viis aastat,” räägib Zirk enda kokkupuutest jalgpalliga. “Mäletan, et põhikooli lõpuklassides mängisime koridoris iga vahetunni ajal väikese palliga nii, et higi oli otsa ees.”

Nüüd tõdeb Zirk, et professionaalse sportlasena on ta pidanud hooaja siseselt jalgpallist loobuma. “Kuna jalgpalli mängimisel on kõrgenenud vigastuseoht, siis naudin jalgpalli vaatamist tribüüni pealt, teleka tagant või suvel sõpradega puhkuse ajal kõksides,” märgib ta.

Kuigi jalgpall ja ujumine on väga erinevad spordialad, siis leiab tänavu suvel Euroopa meistrivõistlustel finaali jõudnud Zirk ka sarnasusi. “Kindlasti on sarnasus see, et mõlema ala jaoks peab olema väga võistlushimuline,” mõtiskleb ujuja. “Ühise joone saab leida. ka tiimitöös, sest ujumises toimub treenimine reeglina grupis ja võistlustel toimuvad teateujumised.”

Tänavusel MM-il ei ole Zirk kõiki mänge küll jälginud, aga suuremat osa mänge küll. “Olen mingil põhjusel olnud alati Lionel Messi fänn ja tema tõttu hoian pöidlaid Argentiina koondisele,” sõnab Zirk rääkides oma lemmikutest. “Argentiina on kahtlemata üks tugevamaid tiime kogu maailmas, aga samas on nad mõnes mõttes underdog rollis ja mulle alati meeldib kui spordis üllatab mõni selline tiim või sportlane.”

Ela sinagi jalgpallile kaasa!

Alates 9.detsembrist muutub ligi 500 inimest mahutav Ülemiste Beach House vutifännide ühisvaatamise alaks – just seal on kõigil võimalus saada osa MM-i otsustavatest mängudest suurel ekraanil ning seda kõike täiesti tasuta!

Ühisvaatamiste õhtujuhiks on alati energiline Lauri Pedaja, kes viib mängude poolaegadel läbi ka põnevaid publikumänge.

Avapauk Ülemiste Beach House’is toimuvatele ühisvaatamistele antakse reedel kell 17:00 ja 21:00, kui leiavad aset esimesed MM-i veerandfinaalid. Kahe mängu vahel saavad jalgpallisõbrad nautida Genka & Paul Oja esinemist. Päev hiljem keerutab kahe veerandfinaali vahel plaate maailmakuulus  NÖEP.
Tekst: Ajakiri Sport