7 nippi, mis aitavad trenni tehes järjepidev olla

Trenn ja järjepidevus

Kõik inimesed teavad, et sportimine on oluline meie tervise ning keha seisukohalt. Sageli polegi raskeim samm esimesse trenni jõudmine, vaid hoopis järjepidevuse leidmine. Selleks saab kasutada erinevaid nippe, mis aitavad treeningrutiini murda ning leida sportimiseks uut energiat.

Kõige sagedasem aeg endast parema versiooni loomiseks on aasta alguses, mil inimesed annavad enesele tervislikuma elustiili lubadusi. Esimesed nädalad, kuu või isegi kaks saadakse uue energia pealt hakkama, kuid hiljem kipub jõud raugema ning teekond lõppeb kuskil “ei jaksa” ning “pole aega” vahel. Allolevate nippide abil saad murda enda treeningrutiini ning leida uut motivatsiooni. On aeg heita vabandused kõrvale ning teha sportimine elustiiliks!

Sea teostatavad eesmärgid

Paljude inimeste suurimaks probleemiks on eesmärkide puudumine või nende üle hindamine. Pole võimalik hakata üle öö maratoni jooksma või minna kahekuise treeningu pealt triatlonile. Küll aga saab neid mõlemaid saavutada väiksemate vahe eesmärkidega ning õige treeningkavaga. Näiteks on väga hea kirjutada oma treeningud nädalate kaupa kalendrisse, pannes iga kuu lõppu oodatava tulemuse. Nii näeb pidevalt oma edusamme ning algne suur eesmärk ei tundu enam sugugi hirmutav.

Pane paika treeningplaan

Samamoodi nagu inimene ei taha ära jätta plaane teistega, ei tohiks ta neid tühistada ka endaga. Trenn peaks olema nagu iga teine paika pandud sündmus või koosolek. Tee valmis kindel treeningplaan ning pane kalender kuskile nähtavasse kohta, kust on võimalik seda iga päev jälgida. Kui mõnel päeval on õhtud liialt kinni, siis lisa trenn hommikusse. Ainult planeerides saad kindel olla, et jõuad alati trenni.

trennimärkmik

Leia treenimiseks erinevaid väljundeid

Selge on see, et pidevalt ühte ning sama asja tehes võib tunda tüdimust. Seetõttu on oluline aeg-ajalt oma treeningutesse tuua pisut põnevust. Proovi mõnda uut rühmatrenni või otsi jõusaali jaoks välja täiesti uued harjutused. Samuti tasub proovida väljas liikumist, mis annab peale sisetrenne hoopis teise energia. Parimal juhul võiks iga nädal lisada enda kavasse mõne uue spordiala. Lisaks aitab selline vaheldus ka kehal rohkem areneda, kuna pidevalt sama treeningu tegemine muutub ühel hetkel kehale tavapäraseks ning areng jääb pidama.

Leia omale treeningkaaslane

Igal inimesel tuleb aeg-ajalt ette väsimust ning motivatsiooni puudust. Mõnikord tahaks äratuskella edasi lükata ning hommikuse trenni tühistada. Selle probleemi lahendab aga treeningkaaslane, kelle toel on lihtsam leida motivatsiooni trenni minekuks. Tuleb otsida endale partner, kellel on sarnane eesmärk – sedasi on lihtsam üksteist tagant tõugata. Lisaks jõuab inimene suurema tõenäosusega trenni, kui ta teab, et keegi on teda seal ootamas.

Ägedad treeningriided motiveerivad

Paljud inimesed, kes igapäevases elus armastavad kanda tagasihoidlikke riideid, leiavad spordimaailmas motivatsiooni just silmapaistvatest trennirõivastest. Ägedad mustrid ning erksad värvid aitavad trennis ennast enesekindlamalt tunda. Lisaks aitab õige varustus ka sooritust parandada, sest mudelid ja materjalid on disainitud just selleks, et trennisaalis ennast mugavalt tunda. Parim preemia peale järjepidevat treenimist on uued spordiriided!

Loo omale meelepärane playlist

 Muusika on sportimise ajal üks parimaid motivaatoreid. Lemmiklaulude saatel on tunduvalt lihtsam trenni teha ning rütmikas muusika lisab hoogu. Seetõttu tasubki trennis pigem tempokamaid laule kuulata, kuna siis on ka endal lihtsam rütmiga kaasas käia. Samas kui mõni sportlik päev hõlmab endas hoopis joogat või venitamist, sobivad paremini aeglased laulud. Oluline on see, et muusika endale meeldiks ning annaks motivatsiooni. Playlist tasub valmis teha juba enne trenni, lisades sinna just endale meelepäraseid laule.

On normaalne aeg-ajalt puhata

Kõigil inimestel tuleb vahel ette olukordi, kus magatakse sisse või ollakse pikast tööpäevast liialt väsinud, et trenni minna. Kui mõnel hommikul pole vajalikku energiat, siis tasub trenni minna hoopis järgmisel päeval. Puhata on igati okei ning aeg-ajalt tuleb seda endale lubada. Küll aga on oluline meeles pidada, et viilimisest harjumus ei saaks.

Allikas: everydayhealth.com

Fotod: Pexels