14. Tartu Rulluisumaraton toimub viiruse tõkestamise reegleid järgides

Tartu Rulluisumaraton
Foto: Adam Illingworth

14. Tartu Rulluisumaratoni korraldusse on sisse viidud muudatused, et tagada turvalisus kõikidele kohalviibijatele. Nendel, kes maratonipäeval osaleda ei saa või ei soovi, on võimalus otsustada ka virtuaalsõidu kasuks.

“Täna on meie peamine eesmärk viia uisupidu läbi turvaliselt nii osalejate, korraldajate kui ka vabatahtlike tiimi jaoks,“ ütleb Tartu Rulluisumaratoni peakorraldaja Indrek Kelk. Ta lisab, et eelkõige lähtutakse praeguses olukorras Vabariigi Valitsuse kehtestatud osalejate piirarvust ning Terviseameti juhendist ja soovitustest.

Korraldajad jälgivad piirkondlikku ja riiklikku olukorda ning viivad sisse muudatused, et nakkusoht miinimumini viia. „Hajutame stardiaegasid, et stardis, finišis ja rajal oleks üheaegselt võimalikult vähe inimesi. Samuti tagame desinfitseerimisvahendite piisava olemasolu, käte pesemise võimaluse ja isikukaitsevahendid korraldajatele, kes puutuvad kokku suure hulga osalejatega,“ selgitab ta.

Kelk ütleb, et lisaks korraldajate poolt planeeritud muudatustele on äärmiselt oluline ka iga osaleja panus. „Rõhutame oma kommunikatsioonis, et inimesed jälgiksid oma tervist, haigustunnuste ilmnemisel üritusele ei tuleks ning võimalusel jätaksid sel korral koju ka kaasaelajad,“ paneb ta osalejatele südamele.

Kui osaleja tunneb, et ei soovi mingil põhjusel 23. augustil maratonile kohale tulla, on tal võimalus võtta osa virtuaalsest Tartu Rulluisumaratonist, mis algab juba 13. augustil. Eriti soovitatakse kaugosalusega ürituse kasuks otsustada nendel, kes kuuluvad riskigruppi, näiteks inimesed vanuses 65 aastat ja enam ning krooniliste haiguste põdejad.

Rohkem infot Tartu Rulluisumaratoni kohta leiab SIIT.

Allikas: Klubi Tartu Maraton