23. Tartu Rattamaraton toob endaga mitmeid muudatusi

21. Tartu Rattamaraton

Tartu Rattamaraton toimub plaanitult 20. septembril, kuid muudatusi on tehtud nii rattarajal kui ka kohalviibijate turvalisust silmas pidades.

„Rajamuudatused on seotud 89 ja 40 km pikkuse maratonidistantsiga,“ rääkis Tartu Rattamaratoni rajameister Assar Kütt. Ta tõi näite maratoniraja 28ndal kilomeetril (pärast Ande toidupunkti) olevast 2 km pikkusest lõigust, mis varasemalt kulges põlluäärsel asfaltteel, kuid nüüd kihutatakse läbi metsikuma põllu- ja metsatee. Samuti asub raja 50 kilomeetri juures (pärast Astuvere toidupunkti) kruusakarjäär, millest sõidavad ratturid tänavu kaarega mööda.

„Ühe muudatuse oleme teinud ka poolpika distantsi juures – 40 km pikkuse raja 11 km peal on erinevad hoovid ja koduõued, millest oleme raja veidi kõrvale viinud,“ sõnas Kütt.

Samuti järgitakse ürituse läbiviimisel, sarnaselt Tartu Rulluisumaratonile, kõiki viiruse tõkestamiseks vajalikke reegleid, et tagada tuvalisus osalejatele, korraldajatele ning vabatahtlike tiimile. „Oleme pidevas suhtluses Terviseametiga ning teeme vajalikke muudatusi kooskõlas nende soovitustega. Näiteks hajutame programmi, et ühel ajal oleks ühes kohas võimalikult vähe inimesi, tagame desinfitseerimisvahendite piisava olemasolu, käte pesemise võimaluse ja isikukaitsevahendid korraldajatele, kes puutuvad kokku suure hulga osalejatega,“ nentis ta.

Lisaks jääb nendele, kes ikkagi ei soovi või ei saa maratonipäeval kohale tulla, võimalus osa võtta virtuaalsõidust.

Ka Tartu Rattamaratoni lasteürituste korralduses on sel aastal plaanis sisse viia mitmed suuremad muudatused. „Anname Tartu Rattamaratoni ürituste kohta kindlasti esimesel võimalusel uut informatsiooni oma kanalite vahendusel,“ tõdes Kelk.

Rajakaart on leitav SIIT.

Programm ja registreerimine SIIT.

Allikas: Klubi Tartu Maraton

Foto: Tarmo Haud