23. septembri toimuv heategevuslik Teatejooks avab Spordinädala

Teatejooks Tallinnas 2019
Teatejooks Tallinnas 2019 Foto: Marko Mumm

Kolmapäeval, 23. septembril antakse 28 linnas ja asulas start 15. heategevuslikule Teatejooksule, mis on Eesti suurim koolinoorte spordiüritus ning ühtlasi algava üleeuroopalise Spordinädala avaüritus Eestis.

Jooksud toimuvad staadionitel, parkides ja linnakeskustes. Kell 13 avab Pärnu Rannastaadionil Teatejooksu Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid koos Pärnu linnapea Romek Kosenkraniusega, kell 13.50 algab Teatejooks Tallinnas Kadrioru staadionil Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa avasõnadega.

Toimumiskohtades üle Eesti avavad Teatejooksu mitmed sportlased ja kohaliku spordiliikumise eestvedajad ning toetajad. Näiteks Kuressaares võrkpallur Keith Puppart, Tartus kergejõustiklane Kaur Kivistik, Paides Paide Linnameeskonna jalgpallurid, Räpinas Räpina Ühisgümnaasiumi rahvatantsurühm Kolm Punkti, Raplas endine kergejõustiklane Risto Ütsmüts, Tabasalus olümpiapronks Allar Levandi, Võrus abilinnapea Sixten Sild jne. Sündmusest võtavad osa ka Euroopa Spordinädala patroonid Kristel Kruustük, Sandra Raju, Tiit Land, Ott Kiivikas, Kait Kall ja Inger.

Teatejooks on vabas õhus toimuv lasteüritus, mille eesmärk on innustada noori tundma rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest ning samal ajal pakkudes toetust nendele noortele, kes on liikumisvõime kaotanud.

Sündmusest võtavad osa 5.–9. klasside õpilased võistkondadena. Tiimis on kaheksa liiget, iga osaleja läbib 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Võitjaid välja ei selgitata, oluline on osavõtt. Osalemine on kõigile tasuta.

Teatejooksu heategevuslik aktsoon aktsioon kutsub inimesi üles annetama Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskusesse rajatava mängulise liikumisraja loomise toetuseks. Sellest tuleb Eesti esimene liikumisrada haiglas, kus viibivate laste liikumisvõimalused on piiratud.

Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse mängulise liikumisraja loomist saab toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot)  või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel.

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting, mis on ellu kutsutud spordiürituste ja võistluste korraldamiseks. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetajad Spordinädala läbiviijad Eesti Olümpiakomitee, Ühendus Sport Kõigile ja Delfi, lisaks panustavad Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn, Pärnu linn ja Eesti Kergejõustikuliit.

Heategevuslik Teatejooks toimub 23.-30. septembril Eestis tähistatava Spordinädala raames. Spordinädala alguseks on praeguse seisuga registreeritud 1120  üritust, oma sündmust saab lisada Spordinädala veebilehel.

Spordinädala patroonid, liikuma innustajad ja eeskujud on olümpiavõitja Gerd Kanter, laulja Inger, näitleja Kait Kall, ettevõtja ja kulturist Ott Kiivikas, ettevõtja Kristel Kruustük, suunamudija Sandra Raju ja rektor Tiit Land, kes levitavad sõnumit „Liikudes võidad alati!“

Allikas: Teatejooks.ee