Arvamusfestivalil otsitakse pallimängualade edu valemit

Aivar Pohlak
Aivar Pohlak. Foto: Jana Pipar

Reedel, 12. augusti kell 12 algavad arutelud Paides Arvamusfestivali spordi alal, kus avalöögi teevad pallimängualad, kes soovivad muuta Eesti klubid Euroopas jätkusuutlikult edukaks. 

Teatavasti valitseb suurtel pallimängualadel Euroopas klubide vahel väga tugev konkurents. Võitlus käib sportliku ja majandusliku edu nimel, aga mitte ainult. Pallimängualade eduga kaasneb rahvus- ja ühtsustunne, spordivaldkonna töökohad, riigi turundamine ja turism, spordi menukus ühiskonnas, noorte karjäärivõimalused jpm.

Arutelu toimub reedel kell 12 Paide vallimäel Arvamusfestivali spordi alal ja selles osalevad Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak, pikaajalise ettevõtluse ja jäähokimängija kogemusega Eesti Jäähokiliidu president ja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige Rauno Parras, Eesti Käsipalliliidu juhatuse liige, käsipallur ja ettevõtja Martin Pihlamägi ning sõnakas spordiajakirjanik, Peking 2022 olümpiaraamatu peatoimetaja, jalgpalliportaali Soccernet.ee ajakirjanik ja endine saalihokikoondislane Ott Järvela.

Lisaks leiab festivali programmist ka teisi spordivaldkonnaga seotud arutelusid. Kell 14.00 toimub vestlusring „Sport kui kogukondade ühendaja”, kus räägitakse spordi rollist kogukonnaliikumises ning vaadeldakse nii edulugusid kui ka läbikukkumisi spordi kasutamisest kogukonna ühendamisel. Kell 16.00 algab arutelu „Milleks meile tippsport?”, kus lahatakse tippspordi eesmärke ja selle eetilist poolt. Kell 18.00 on kavas vestlusring „Anname hoovid lastele tagasi!”, kus probleemkohana nähakse laste liikumisharrastuse vähenemist ning arutletakse võimaluste üle seda parandada.

Arvamusfestivali täispikkuses kava leiab leheküljelt arvamusfestival.ee.

EJLi pressiteenistus
www.jalgpall.ee