15. Sportland Kõrvemaa Rattamaratoni võitsid Gert Jõeäär ja Janelle Uibokand

Gert Jõeäär finišeerimas Foto: Reigo Teervalt
Gert Jõeäär finišeerimas Foto: Reigo Teervalt

Pühapäeval, 27. septembril toimus Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuse metsaradadel Sportland Kõrvemaa Nelikürituste viimane etapp – rattamaraton, mis leidis aset juba 15. korda.

Pikkade traditsioonidega võistluse 45 km põhisõidu võitis meestest Gert Jõeäär (Veloplus) ajaga 1:28:33, kohe tema järel tulid tulise võitlusega Peeter Tarvis (Raplamaa rattaklubi KOMO) ajaga 1:28:39 ja Josten Vaidem (Fixus), kellel jäi teise koha medalist puudu kõigest 1 sekund. Teise ja kolmanda koha omanikud selgitati fotofiniši abil.

Naistest tuli esimesele kohale Janelle Uibokand (Sportland Team) ajaga 1:36:49 ja teise koha sai Merili Sirvel (RR Siplased) ajaga 1:39:51. Neile järgnes Merilin Metsalu ajaga 1:42:43. Kõik võistlejad olid ühel meelel, et rada oli küll küllaltki mägine, kuid sügisvärvides mets ja soe temperatuur lihtsustasid sõitmist.

Tänavu osales Sportland Kõrvemaa Rattamaratonil kokku 600 inimest, kellest 150 olid noorukid, kes said end proovile panna Mesikäpa laste- ja noortesõitudel. Tegemist oli Kõrvemaa maastikurajaga, mis tähendas, et võistlejad said osaliselt sõita nii kõvakattega matkarajal, kruusateel kui ka laudteel.

„Rada oli mõnus ja õnneks kuiv ehk õnneks sel aastal sopaseks ei saanudki. Võita on ikka väga lahe ja tunne on hea! Eriti pärast eelmist aastat, mil starti ei jõudnudki, sest vahetult enne ilmnesid rattal tehnilised viperdused,“ lausus Gert Jõeäär, kes osales Sportland Kõrvemaa Rattamaratonil neljandat korda. Rattasõiduga on ta tegelenud juba 20 aastat.

Mari Hütsi, Sportland Kõrvemaa Rattamaratoni peakorraldaja, sõnul on selle ürituse toimumise aeg ja koht sujunud algupärasega võrreldes plaanipäraselt. Vastavalt olukorrale, kus palju üritusi toimub sel aastal virtuaalselt, oldi ka Kõrvemaa kohapealt valmis muudatusteks, ent otsest vajadust selle rakendamiseks sellegipoolest ei olnud. Küll aga olid inimesed kohapeal ettevaatlikumad ning võimalus hoida distantsi oli kõigil olemas.