#LeiaEndasVõitja – tee trenni ja aita noori sportlasi!

Noored Olümpiale

Tänavuse oktoobrikuu ilmad on justkui loodud selleks, et väljas sporti teha. Kui aga juba liigutama minna, võiks ühendada sporditegemise heategevusega. Seda saab teha osaledes 11. oktoobrini kestvas heategevuslikus spordisarjas #LeiaEndasVõitja.

#LeiaEndasVõitja on neljast etapist koosnev heategevuslik spordisari, millel ongi praegu käimas viimane etapp – rattasõit. Iga osaleja saab valida, kas minna sõitma 15 km, 40 km või 90 km distantsi. Kuna võistlussari on virtuaalne, siis saab raja, kus sõita, samuti ise valida.

Ennast proovile pannes ja head tehes

Harrastussportlane Virge Tähemäe on üks nendest, kes on seni toimunud kolmel etapil osalenud ning osaleb ka viimasel. „Mulle meeldib sporti teha, aga treenimine on muutunud pisut üksluiseks. Kuna ka Covid-19 viiruse levik takistas mingil määral sportimist, siis oli vaja leida midagi, mis annaks värskust. Nii otsustasingi, et otsin mõne võistlussarja, kus saaks osaleda mitmel eri spordialal ning aja/koha saaksin valida omale sobivalt,“ räägib Virge.

Internetis surfates sattus ta Noored Olümpiale veebilehele ning põgusa tutvuse järel pani end #LeiaEndasVõitja sarja osalejana kirja. „Ennast jooksmisel ja rattasõidus proovile pannes teen ühtlasi heateo noortele sportlastele,“ on Virge rahul.

Jooksuetappide läbimiseks valis ta terviserajad ning rattasõidu esimese etapi läbis maanteel. „Mulle meeldib sarja puhul see, et see koosneb etappidest. Ise saab valida mitmel etapil osalen, millise distantsi läbin ja teha seda omale sobivas kohas. Kuna etappe on kokku neli, siis oli hea võimalus end neli korda proovile panna – teha järgmine etapp paremini kui eelmine, võtta pikem distants kui eelmine või hoopis läbida kõik võrdselt ja iga kord parem olla,“ selgitab Virge. Ta kutsub kõiki veel selle nädala pühapäevani rattasõidus osalema: „Tee trenni ja aita noori sportlasi!“

Kuidas osaleda?

Osalemiseks peab olema SportID kasutaja ja registreerima rattasõidule siin: https://sportid.com/event/4270. Kui ei ole mingil põhjusel võimalik SportIDsse kontot luua, siis kirjuta: birgit@nooredolumpiale.ee.

Oma osalus tuleb GPS’iga salvestada, et hiljem oleks võimalik auhinna võidu korral oma aega tõestada. Ägedad auhinnad on välja pandud jooksu toetajate poolt, nende hulgas ostukrediit Sportlandilt, hommikueineid Balsnakilt ja meeneid Elisalt. Vähemalt kolmel etapil osalejate vahel läheb loosi moodsa disainiga hübriidauto Hyndai Kona ühekuuline kasutusõigus, mille paneb välja Auto Forte.

Võistluste piletitulu läheb stipendiumifondi, mille abil toetatakse kaheksa noore sporditalendi ettevalmistust 2021 Tokyo olümpiamängudeks. Sportlastega saad tutvuda aadressil www.nooredolumpiale.ee.

Tekst: Merilin Piirsalu

Foto: Noored Olümpiale