Õhukanga trenn annab hea vormi ja aitab hirme ületada

Eliise Piirla
Eliise Piirla

Kas sina tead, mis on aerial silks ehk õhukangas? Eliise Piirla on selle alaga tegelenud viis aastat ning kirjutab oma harrastusest pisut lähemalt.

Aerial silks ehk õhukangas on akrobaatiline ala, kus sooritatakse erinevaid painduvus- ja jõuelemente kahe kanga peal, mis ripuvad laest alla. Üldjuhul on kangaste pikkuseks 8 meetrit või rohkemgi. Trikke sooritatakse kõrgustes. Põhilisteks elementideks kangal ongi erinevad sõlmed ja sidumised, ronimised ja kukkumised. Õhukangad on üks tuntuimad õhuakrobaatika vahendeid.

Õhukangas sai rohkem tuntust läbi tsirkuse ning tänapäeval on näiteks võimalik akrobaate sellel trikitamas näha näiteks Cirque du Soleil show’des. Eestis on samuti võimalik õhukangaid harrastada.

Mina alustasin oma õhukanga teekonda Aerial Dance Stuudiost 2017. aastal. Tegelesin enne kangaid aasta aega postitantsuga ja tegelen sellega siiamaani, aga kangad tundusid proovimiseks põnevad ja huvitavad. Edasi läksin uusi oskusi omandama Omatsirkusesse ja jätkasin ka iseseivat õppimist. Lisaks kangastele tegelen õhurõnga akrobaatikaga. Nüüdseks õpetan õhukangas ka ise, käin võistlemas ja erinevatel üritustel esinemas.

Eliise PiirlaMinu trennid algavad tavaliselt soojendusega, edasi tulevad jõuharjutused ja painduvuselemendid. Trenn lõpeb lõdvestusega. Sõltuvalt tasemest on trennis osalejatel erinevad trikid. Alguses õpitakse selgeks baasvõtted ja arendatakse tugevust. Edasi hakatakse looma kombinatsioone ja õppima raskemaid tehnikaid. Kes tahavad asjaga tõsisemalt tegelda, neil on võimalus minna võistlema nii Eestis kui ka välismaal.

Ala sobib kõikidele ning sellega saab alustada nii lapsena kui ka täiskasvanuna. Vanuse piiri ei eksisteeri. Loeb vaid tahtejõud ja soov õhukangaga tegeleda.

Mina tegelen õhukangaga, sest see ala seob endas kõik, mida vaja, et olla vormis, ületada hirme ja osata midagi ägedat. Selle trenniga saab arendada nii enda jõudu, tugevust, painduvust, koordinatsiooni, aga ka hirmudest jagu saada.

Eliise PiirlaKus sellega tegeleda saab?

Minu trenni saab tulla Tallinnas High Tribe Creative Stuudiosse:
https://www.hightribe.ee/
Sügisel on ka võimalik tulla RubyAir stuudiosse Lasnamäe kergejõustiku hallis
Ning lisaks võib minu käest eratrenne võtta. Selleks kirjuta mulle:
https://www.facebook.com/Polemayhem/

Tallinnas pakuvad õhukanga treeninguid:
RubyAir https://www.facebook.com/rubyair/
Omatsirkus http://www.omatsirkus.ee/
Folie :http://www.tsirkus.ee/
Reverie aerial arts https://www.facebook.com/reverieaerial/

Tekst: Eliise Piirla

Fotod: Kadri Ristmägi