Kevad Battles’i esikoha tiitlit kaitseb sellel aastal Iisraelist pärit Yair Drory

Kevad Battles 2022
Foto: Karmen Kärg

27.-28. mail toimub Pärnus juba kaheksandat korda kalisteenika ja tänavaspordifestival Kevad Battles 2023. Eelmisel aastal võitis festivali Iisraeli sportlane Yair Drory, kes on kodumaal TOP3 ning maailmas TOP10 parima kalisteenika harrastussportlase seas.

„Osalen Kevad Battles 2023 festivalil ning tulen kaitsma oma tiitlit. Kindlasti saab näha kohapeal hullumeelseid asju,“ lubab Yair. Aga kes täpsemalt on Yair Drory ning kuidas leidis Iisraeli noormees enda tee väikse Pärnu linna spordisündmusele?

Võrkpall asendus tänavaspordiga

Yair on tänaseks tegelenud kalisteenikaga 6 aastat. Spordihuvi algas küll võrkpallist, kuid noormehe eesmärgiks oli saada tugevaks ning treenida enda lihaseid. Treenimist alustas ta salaja enda kodu keldris. „Vaatasin Youtube’ist erinevaid videoid, kuidas tehakse lisaks tavalisele lõuatõmbeharjutusele ja kätekõverdusele igasuguseid pööraseid trikke – näiteks kätekõverdused nii, et jalad on õhus ja muud sarnast,“ meenutab Iisraeli sportlane.

Kevad Battles võistlussaarja avastas Yair kolm aastat tagasi tänu enda sõbrale, kes võitis Pärnu spordivõistluse ise 2020. aastal. „2021. aastal osalesin Kevad Battles’il esimest korda ning sain teise koha. Järgmisel aastal oli sihiks esikoht, mille ma ka saavutasin, seega sellel aastal loodan esikoha tiitlit kaitsta,“ ütleb sportlane.

Eestis olukord parem kui Iisraelis

Yair Drory
Yair Drory. Foto: Alon Cohen

Kalisteenika kogub maailmas üha enam populaarsust. „Iisraelis sai kalisteenika populaarseks alles kaks aastat tagasi, seega maailmatasemel oleva populaarsusega ma ala enda kodumaal ei võrdleks,“ ütleb Kevad Battles esikoha tiitli omanik. Yair loodab, et sarnaselt Eestile, saab ala peatselt ka Iisraelis riikliku rahastust, mis võimaldaks huvi ala vastu ja treeningute võimalusi laiendada. Siiski peab mees kalisteenika juures kõige inspireerivamaks selle kogukonda, tänu millele avanes tal võimalus ka professionaalsel tasemel võistlustel osaleda.

Kevad Battles 2023

Kaheksandat korda aset leidval spordifestivalil Kevad Battles 2023, näeb lisaks kalisteenika, fitnessi, käesurumise ja rammuspordi võistlustele ka rannajalgpalli. Kahel päeval ja 16 000 ruutmeetrisel festivalialal näeb osalejaid Eestis, Euroopast kui ka Aasiast.

Kevad Battles 2023 kava:

27.05
• Kalisteenika vabakavad (Freestyle)
• Kalisteenika jõuvastupidavus (Strength Endurance)
• Fitness Challenge
• Rannajalgpall

28.05
• Käesurumine
• Rammusport
• Rannajalgpall

Sündmus on kõigile külastajatele tasuta!

Tekst: GoodNews