Itaalia vs Rootsi: intrigeeriv vastuseis juba sel reedel!

Jalgpall

17. oktoobril toimunud loosimise tulemusena astuvad jalgpalli MM-i play-off‘ides juba sel nädalal vastamisi Rootsi ja Itaalia meeskonnad. Kohe loosimise järgselt tõdeti, et tegu on kõige intrigeerivama paariga. Itaalia on ju ometigi neljakordne maailmameister ning kuigi Rootsi ei ole võidukarikat enda omaks nimetada saanud, loetakse neid siiski üheks edukamaks meeskonnaks.

Delfi toob välja, et läbi aegade on Itaalia ja Rootsi kohtunud 22 korda, millest kümnel korral on võitnud Itaalia, kuuel korral Rootsi ning kuuel korral jäid mängud viiki. Viimane kord kohtuti 2016. aastal, kus Itaalia sai 1:0 võidu, kuigi see tuli küllaltki napilt. Kui sulle pakub huvi jalgpalli MM 2018 spordiennustus, siis Betsafe’is on võimalik selle ja kõikide teiste mängude peale panustada.

Itaalia peab endast parima andma

Eesootaval kohtumisel peab Itaalia meeskond The Stari hinnangul näitama oma parimat vormi. Kui see neil ei õnnestu, siis on neil tõsine oht esimest korda kuuekümne aasta jooksul finaalturniirilt kõrvale jääda. Samas teeb võidu saavutamise lihtsamaks ehk see, et rootslaste raudvara, meisterlik ründaja Zlatan Ibrahimovic, riputas oma putsad pärast 2016. aasta Euroopa meistrivõistlusi varna, otsustades koondisekarjääri lõpetada. Itaalia treener, Gian Piero Ventura aga selle arvamusega, et nüüd on võit ülikerge, kaasa ei lähe: „Suures osas on see ju endiselt sama tiim. Nad mängivad ikka samamoodi. Nad on tugevad ja nende meeskonnatöö on laitmatu. See on nende jaoks loomulik!“ Lisaks ei taha ta vastastele nii palju vastutust, lisades: „Oluline ei ole muidugi see, mida Rootsi teeb, vaid see, mida meie teeme. Itaalia peab mängima nagu Itaalia. Kui meil on vaja end millegi olulise nimel kokku võtta, siis oleme me seda ka alati teinud.“

Loodetavasti Ventura ei eksi ning Itaalia suudab end kokku võtta, kuigi viimasel ajal ei ole nad näidanud just kõige eeskujulikumat mängu. Septembris tuli neil Hispaaniaga mängides vastu võtta 3:0 kaotus. Järgmise mängu Iisraeliga nad küll võitsid 1:0, kuid see oli napp võit, mis kodupubliku silme all pigem häbi teeb. Makedooniaga jäädi 1:1 viiki, kuid Albaania üle saavutati jällegi 1:0 võit. Hispaanias või Inglismaal oleks treener sääraste kehvade mängude eest hundipassi saanud, kuid Itaalias loeb lõpptulemus. Võit on võit, isegi kui see on napilt saadud võit.

Esimene kohtumine toimub reedel Rootsis, korduskohtumine aga kolm päeva hiljem Milaanos San Siro jalgpallistaadionil ning need kaks päeva näitavad, mis puust itaallased tehtud on.

Jalgpall

Rootsi meeskond on juba võitnud

Rootsi meeskonnal on kindlasti vähem survet. Kui suurelt jalgpallimaalt, Itaalialt, oodatakse finaalturniirile pääsemist siis rootslased võtavad asja kergemalt. „Juba see, et me siin oleme, teeb meid võitjateks,“ märkis rootslaste treener Janne Anderson ning vihjas hiljutistele matšidele: „Kui me suudame mängida samamoodi, nagu siis, suudame me igat tiimi võita – kaasa arvatud Itaaliat.“

Viimased neli matši, mis on toimunud Friends Arenal, on Rootsi ka võitnud. Võimalik, et reedel saab Rootsi viienda võidu järjest, kuigi Itaalia meeskond peaks sel juhul silmad häbi täis koju naasma ja lootma, et kordusmatš õnnestub neil paremmini. Ventura annab igal juhul endast parima, et nad saaksid Itaaliasse pea püsti naasta – meeskonnas on piisavalt varu (nimekirjas on kokku 27 mängijat), et võimalikud vigastused ja eriti ajutised kõrvaldamised probleeme ei tekitaks. Nimelt peaksid neli Itaalia mängijat – Giorgio Chiellini, Marco Parolo, Verratti ja Immobile – kodumaal toimuva kohtumise vahele jätma, kui nad Rootsis veel ühe kollase kaardi saaksid.
Eks on näha, kuidas mängud kulgevad, ning kas võidu toob rootslaste rahulik enesekindlus, et nad suudavad kõigile pähe teha või itaallaste usk endasse, et olulisel hetkel on nad võimelised end kokku võtma.

Tekst: Ene Sepp

Fotod: Shutterstock.com

1 Comment on Itaalia vs Rootsi: intrigeeriv vastuseis juba sel reedel!

Comments are closed.