Ainult naistele! Rattur Caspar Austa avab uue grupi

Seni aastaid Eesti maastikurattavõistluste karussellidel keerelnud elvakas Caspar Austa haaras treener Jüri Kalmuselt ohjad ning sukeldus käesolevast hooajast treeneritöösse tõsisemate plaanidega.

Väljakutseid jagub, tööle noortega ja võistluste korraldamisele lisaks teeb Austa aktiivselt Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi juures  ettevalmistusi ainult naistele mõeldud treeninggrupi avamiseks. „Tartus ringleb legend, et minu trennid on üle mõistuse kiired ja keegi ei julge tulla,“ tunnistab Austa ja kinnitab „Sain treeningute andmise osas jutule ka Tea Langiga, kes on cyclokrossi veteranide vanuseklassi Euroopa meister ning  rõõmuga valmis ideesse panustama.“

19. Rõuge rattamaratoni võitja Caspar Austa pojaga

Idee naistele eraldi rohkem tähelepanu pöörata tuli ratturil juba mõni aeg tagasi. „Kui jooksuvõistlustel on stardis naisi väga palju, siis rattamaratonidel neid praktiliselt ei näegi. Rattavõistluste korraldajad mõtlevad distantse koostades tegelikult kogu perele, et inimestel oleks võimalus ja hea põhjus oma lähedastega koos üks sportlik päev veeta. Naised ei peaks sellest kõrvale jääma ja kui pikemad distantsid äratavad aukartust, siis alati võib valida jõukohase poolmaratoni trassi,“ soovitab ta.

„Tehnilisema rattasõidu baasteadmised ei jookse mitte kellelgi mööda külgi alla ja pärast minu ja Tea koolituse läbimist sujub liikumine kordi sujuvamalt. Loomulikult nõustan ka jalgrattaga seotud varustuse ja sõiduvahendi õige hooldamise küsimustes ning soovi korral koostan kas või individuaalse treeningplaani,“ lubab Austa.

Grupi avamiseks soovitab Caspar Austa kõikidel rattahuvilistel naistel endast Tartu Ülikooli Akadeemilisele Spordiklubile märku anda. „Toimetan hetkel peamiselt seal ning julgustan kõiki selles küsimuses klubi poole pöörduma. Läbi aastate on minu trennis käinud väga vähe naisi ning loodan nüüd seda muuta.“

Tekst: Marta Vasarik

Fotod: Viktor Tund