Aga miks just IRONMAN?

Miks Ironman

Augustis toimuvale IRONMAN Tallinnale on end kirja pannud juba üle 1300 spordifanati. Kusjuures nendest ligi 300 on eestlased, ülejäänud on igalt poolt mujalt maailmast. Missugused on aga inimesed, keda ühendab IRONMANi pisik?

Tutvudes IRONMAN Tallinna stardilistiga selgub, et valdav enamus osalejaid jääb vanusesse 30-50. Selliste tulemuste põhjal võib arvata, et tegemist on keskeakriisi jõudnud naiste ja meestega, kel on vaja enda võimeid iseendale, ja sageli ka teistele, tõestada.

Hiljuti kohtusin ühe 70ndates härraga, kelle arvel on juba üle 150 täispika IRONMANI. Aastas läbib ta keskmiselt 12-13 triatloni. Olgem ausad, see on juba äärmus ning tegemist on heas mõttes täiesti hulluga. Lisaks on see Mehhikost pärit härra jõudnud vallutada maailma kaheksa kõrgeimat tippu. Lühikese vestluse ajal jäi mulle aga kõikide saavutuste taustal silma mehe positiivsus ja elujõulisus. Ta sõna otseses mõttes pakatas sellest ning hoog ei paista raugevat.

Küll aga tunnen talle pisut kaasa. IRONMANil osalejaid ühendab kõiki saavutusvajadus ning kui tegemist pole just esisaja võistlejaga, siis eelkõige iseenda võitmine. Minul ja paljudel teistel on eesmärk olemas – läbida lõpuks üks täispikk triatlon. Ma tahan kuulda finišisirgel, kuidas kommentaator hõikab mikrofoni. „Ergo, you are an IRONMAN.“ See mind motiveerib, aga mis edasi?

Miks Ironman

Kujutan ette, et Mehhiko härrat vaevas mingil hetkel just sama küsimus. Mida teha siis, kui oled läbinud ühe raskeima katsumuse. Tema otsustas triatlone edasi teha ja kindlasti on tal oma peas välja mõeldud mingisugune number, mida jahtida.

Mina olen hetkel 22, loodetavasti järgmisel aastal läbin selle katsumuse, aga ennast tundes tean, et vajan juba järgneval hetkel uut eesmärki. Tihtipeale on see eesmärgi leidmine juba eesmärk omaette. See peab olema miski, mis silma särama paneb, miski, mis annaks jõudu ka ülejäänud päevatoimetusi teha ja jääks meelde veel pikkadeks aastateks.

Kui kellelgi on häid pakkumisi suurte seikluste osas, siis andke teada. Aga kõigepealt tuleb tänavuse võistkondliku IRONMANiga hakkama saada.

Seniks kirjutamiseni!

Varasemaid postitusi loe siit!

Tekst: Ergo Kukk

Fotod: Ott Pluum / Shutterstock.com